Groepsaccommodaties in Vinkeveen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Vinkeveen is een dorp in de gemeente De Ronde Venen met bijna 10000 inwoners, dat precies tussen Amsterdam en Utrecht ligt. In 1841 werden de gemeenten Vinkeveen en Waverveen samengevoegd tot de nieuwe gemeente Vinkeveen en Waverveen. Deze gemeente heeft tot 1 januari 1989 bestaan toen het samen met de gemeenten Mijdrecht en Wilnis opging in de nieuwe gemeente De Ronde Venen.

In de katholieke Heilig Hartkerk in Vinkeveen staat een orgel, in 1827 gebouwd voor de schuurkerk in Waverveen door de Utrechtse orgelbouwer Wander Beekes. Toen de Heilig Hartkerk gereed was, werd het orgel daarnaartoe overgebracht.

Vinkeveen is onder recreanten met name bekend om de Vinkeveense Plassen. Hier wordt veelal gedoken, maar ook veel gevaren en gezeild. Het water is een van de schoonste in Nederland. Er zijn een twaalftal zandeilanden aangelegd in de plassen. De eilanden 1, 2, 4 en 5 zijn bereikbaar middels een vaste oeververbinding. Op duikeiland 4 is een duikgebied uitgezet, dat populair is voor het opleiden van duikers. Om hier te duiken is een vergunning nodig, die gekocht kan worden bij de duikwinkel op zandeiland 4. De drie plassen worden gescheiden door de N201 (de provinciale weg) en de Baambrugse Zuwe, waaraan veel welgestelden wonen.

In totaal telt Vinkeveen tien rijksmonumenten, waronder het Heilige Hart van Jezus (kerk) en bijbehorende pastorie en de molenramp van de Vinkeveensemolen of de Plasmolen. 

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Utrecht

To top