Groepsaccommodaties in Vreeland

Maak je keuze simpeler

Filteren

Vreeland is een dorp in de gemeente Stichtse Vecht, gelegen in het noordwesten van de Nederlandse provincie Utrecht op de kruising van de rivier Utrechtse Vecht en de provinciale weg Vinkeveen-Hilversum (N201). Vreeland heeft ongeveer 1800 inwoners en is van oorsprong een stad. De plaats kreeg in 1265 stadsrechten, maar deze werden eind 16e eeuw weer ontnomen.

Rond 1253 werd het slot ‘Vredelant’ gebouwd in opdracht van de Utrechtse bisschop Hendrik van Vianden. Op de grens van het bisdom Utrecht en het graafschap Holland liet de bisschop dit slot bouwen op een ietwat verhoogde plek in het landschap langs de Vecht, aan de huidige kleizuwe. Het slot Vredelant kent een roerig verleden en heeft een grote rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Ook de hofstede Groenevelt is de moeite waard om te bezoeken. Dit huis is vermoedelijk gebouwd in de 15e eeuw. 

Vreeland ligt in de Vechtstreek, die is genoemd naar de rivier de Vecht. Vreeland is omringd door diverse plassen, zoals de Loosdrechtse en de Kortenhoefse Plassen. De rivier en de plassen worden gebruikt voor waterrecreatie. Ook lopen diverse fietsroutes door het dorp, waardoor het bij mooi weer een toeristische trekpleister is. Er voeren twee belangrijke wandelpaden door het dorp, het Floris de Vijfde-pad en sinds 2004 het Waterliniepad.

In de zomer heerst er op het water en op het land een toeristische drukte. Bijna ieder seizoen kent wel een feest of partij, zoals een Herfstmarkt, een Kerstmarkt en niet te vergeten Koninginnedag. Als het ’s winters koud genoeg is, wordt er op de omringende plassen en op de Vecht geschaatst.

Sinds het begin van de 21ste eeuw is er een polo-centrum vlak buiten het dorp, waar polo-paarden worden getraind en verzorgd. Een aantal keer per jaar vinden er ook polo-wedstrijden plaats.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Utrecht

To top