Groepsaccommodaties in Woudenberg

Maak je keuze simpeler

Filteren

Woudenberg is een dorp op het snijpunt van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het buitengebied kent daardoor twee aantrekkelijke gebieden: de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en het boerenlandschap van de Gelderse Vallei.

Beide gebieden hebben hun eigen bijzondere historische monument. De Pyramide van Austerlitz is de enige pyramide in Nederland en zelfs de enige wereldwijd die van graszoden is gemaakt. Bovenop het monument  prijkt een uitzichttoren die destijds aan de Franse troepen een ver uitzicht bood. In de bossen rondom zijn vele fietspaden en wandelpaden om mooie tochten te maken. 

Het Henschotermeer ligt midden tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Aan deze recreatieplas is het zomers goed toeven.

Aan de andere kant van Woudenberg doorsnijdt de Grebbelinie het landelijk gebied.  De Grebbelinie met het naastgelegen Valleikanaal is een waterlinie en in de Tweede Wereldoorlog heeft deze linie een belangrijke rol gespeeld. De vele bunkers zijn nog stille getuigen van deze strijd.  Nog niet zo bekend is dat de Grebbelinie al veel eerder is aangelegd namelijk in d e 18e eeuw om de Franse troepen tegen te houden. In 2014 is Post Lambalgen weer helemaal heringericht naar deze tijd. En in het museum De Grebbelinie in het Vizier herleven de tijden van de mobilisatie.

De Grebbelinie is niet alleen een cultureel historisch monument, het is ook een plek die de recreant veel te bieden heeft. Fietspaden, klompenpaden, kanovaren, raften: de Grebbelinie biedt vele mogelijkheden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Utrecht

To top