Groepsaccommodaties in Nisse

Maak je keuze simpeler

Filteren

Nisse is een dorp en voormalige gemeente (tot 1970) in de gemeente Borsele met ruim 600 inwoners. Het dorp is gelegen op het zuidelijk deel van schiereiland Zuid-Beveland, de zogenaamde “Zak van Zuid-Beveland”.

Nisse heeft een beschermd dorpsgezicht en is daarmee één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Het geldt als een van de mooiste dorpen van Zuid-Beveland en wordt gedomineerd door de karakteristieke 14e eeuwse kerktoren, die in de wijde omgeving te zien is.

In de kerk zelf (15e eeuw) zijn fresco’s en oude grafzerken te zien. Op het in 1975 gerestaureerde dorpsplein bevinden zich naast de kerk een muziektent, een 18e eeuwse waterpomp en een vaete, een waterpoel die in vroeger tijden als drinkplaats voor het vee gebruikt werd. Aan de noordoostkant van het dorp staat de korenmolen De Poel.

De omgeving van Nisse bestaat uit een gevarieerd weidegebied dat met zijn prachtige meidoornheggen en welen zeer geliefd is bij wandelaars en fietsers. Fruitteelt is hier de meest voorkomende vorm van landbouw.

Er zijn verschillende jaarlijkse evenementen in Nisse, waaronder het muziekfestival Pastorale au Parvis en de rommelmarkt ten bate van de Mariakerk. Het schaapscheerdersfeest, een folkloristische dag, is afgelast sinds 2011. Ook wordt er jaarlijks door de atletiekvereniging De Zaklopers de Meidoornloop georganiseerd. Dit is een wedstrijd over 7,5 km of 15 km voor zowel mannen als vrouwen. Deze wedstrijd wordt sinds 2004 georganiseerd.

Bekijk ook onze andere groepsaccommodaties in Zeeland

To top