Groepsaccommodaties in Zierikzee

Verfijn je zoekopdracht

Filteren

Zierikzee (in het Zeeuws Zurrikzeê) is een stad in de gemeente Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad is met ongeveer 1100 inwoners de hoofdplaats en grootste plaats van de gemeente.

Zierikzee is sinds 1971 een beschermd stadsgezicht, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland, en staat bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee een groot aantal monumenten, namelijk 569. Daarnaast staan er nog eens 379 gemeentelijke monumenten in Zierikzee.

De Sint-Lievensmonstertoren, is de meest in het oog springende monument, met zijn 62 meter is het de hoogste toren in de stad. De toren wordt in de volksmond ook wel de Dikke Toren genoemd. Deze toren lijkt als twee druppels water op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Verder zijn ook de Molen De Hoop, Molen Den Haas, Nieuwe Kerk, Stadhuis van Zierikzee en het Tempeliershuis de moeite waard om te bezoeken. In Zierikzee stond een stadsmuur. De huidige Nobelpoort, Noordhavenpoort en Zuidhavenpoort zijn de enige nog overgebleven stadspoorten van Zierikzee, de Westpoort, Zuidwellepoort en de Hoofdpoort zijn in de 19e eeuw gesloopt. Wat men nu verstaat onder het Slingerbos was de eigenlijke fundering van de stadsmuur, de grachten van de stadsmuur zijn nog wel gespaard gebleven. Er zijn echter nog restanten van de stadsmuur.

De gemeente Schouwen-Duiveland is flink bezig met het uitbreiden en moderniseren van Zierikzee, zo worden er binnen de grachten woonwijken vernieuwd, en worden er buiten de grachten woonwijken bijgebouwd, ook wordt het centrum vernieuwd. In oktober 2015 zijn er twee LED-informatieborden geplaatst bij de toegangswegen van Zierikzee. Verder heeft de gemeente Schouwen-Duiveland plannen om de grote winkelketens te verplaatsen naar één centrale plek buiten de grachten, ze zijn ook van plan om de jachthaven uit te breiden om het aantal toeristen dat de stad bezoekt te verhogen.

Bekijk ook onze andere groepsaccommodaties in Zeeland

To top