Wat te doen in Zoutelande?

Ben je van plan om een lang weekend naar Zoutelande te gaan om daar te genieten van de omgeving of wellicht een hele week? Ontdek de leukste activiteiten om je te vermaken in Zoutelande.

Het zuidelijkste strand van Nederland

Zoutelande is een perfecte bestemming voor strandliefhebbers. In Zoutelande vind je namelijk 5 kilometer aan uniek zandstrand! Ik hoor je denken, wat is er dan precies zo uniek aan dit zandstrand? Het strand van Zoutelande is als enige strand in Nederland gericht op het zuiden! Zo vind je altijd wel een mooi plekje in de zon. Ben je niet zo van het zonnebaden? Niet getreurd! Er zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen op het strand van Zoutelande. Maak een lange strandwandeling, ga vliegeren of paardrijden! Of geniet van het strand onder het genot van een drankje bij een van de knusse strandpaviljoens!

Beklim Duintop Zoutelande

In Zoutelande vind je met 54 meter een van de hoogste duintoppen van Nederland! Beklim de Duintop van Zoutelande te voet en geniet van het prachtige uitzicht over het eiland Walcheren en de Westerschelde. Ontdek het duingebied te voet en wandel op de prachtig aangelegde wandelpaden. Onderweg kom je een grote variatie aan flora en fauna tegen. Luister naar het zingen van een nachtegaal of bewonder de prachtige meidoorn. Dit duingebied laat het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen!

Bezoek het Bunkermuseum

Neem een kijkje in het Bunkermuseum en verrijk je kennis over WOII! Het Bunkermuseum bestaat uit twee bunkers die onderdeel zijn van de Atlantikwal. De Atlantikwal is een verdedigingslinie, aangelegd door de Duitsers tussen 1942 en 1944 om de geallieerden tegen te houden. Deze verdedigingslinie begint in Noorwegen en loopt langs de kust naar beneden tot en met de Frans-Spaanse grens. De bunkers zijn gerestaureerd en opengesteld voor bezoekers. Het Bunkermuseum is elk jaar geopend in de periode 1 mei tot 31 oktober.

Waterspeeltuin de Meerpaal

Op zoek naar verkoeling met de kids op een warme dag? Breng dan een dagje door bij waterspeeltuin de Meerpaal. Deze openlucht waterspeeltuin met diverse glijbanen en een nagebouwd VOC-schip is ideaal voor een dag vol spetter en speelplezier! Ook is er een restaurant waar je tussen het spelen door kan genieten van een heerlijk koud drankje of ijsje! Entree voor het nagebouwde VOC-schip is €2,50 per kind.

Ontdek Walcheren per fiets

Zin in een actief dagje? Stap op de fiets en verken de prachtige omgeving van Zoutelande. In het centrum van Zoutelande zitten verschillende fietsverhuurders waar je gemakkelijk en snel een fiets kunt huren. Ontdek wat Walcheren nog meer te bieden heeft en fiets door de duinen naar andere leuke badplaatsen. Zin in een lange fietstocht? Op iets langer dan een uur fietsen liggen de prachtige steden Middelburg en Vlissingen! Na een heerlijke dag fietsen, kom je weer helemaal bij in een van onze fijne vakantievilla’s.

Groepsaccommodaties in Zoutelande

Ben je van plan om een lang weekend naar Zoutelande te gaan om daar te genieten van de omgeving of wellicht een hele week? Dan heb je natuurlijk wel een fijne accommodatie nodig waar je na al je activiteiten heerlijk kunt bijkomen. Hiervoor ben je bij Groepen.nl aan het juiste adres! We hebben een ruim aanbod aan accommodaties in Zoutelande en in andere plaatsen en dorpjes in de provincie Zeeland. Onze accommodaties in Zoutelande liggen op loopafstand van het strand. Sommige accommodaties grenzen zelfs direct aan het duingebied! Ons aanbod varieert van vakantieboerderijen tot luxe vakantievilla’s. Hier kun je terecht voor een vakantie met je partner, familie en zelfs een grote groep vrienden!

To top