4 essentiële onderdelen voor een geslaagd teamuitje of teamweekend

Ongeacht of de tweede seizoenshelft in het teken staat van een mogelijk kampioenschap of het ontkomen aan degradatie, het organiseren van een teamweekend is altijd een goed idee. Al van oudsher hoort een teamuitje bol te staan van de gezelligheid, plezier, uitbundige groepsactiviteiten en het versterken van de teamgeest. Hoe je dit georganiseerd krijgt? Binnen deze blog helpen wij je aan de hand van vier essentiële elementen om van je teamuitje een onvergetelijke ervaring te maken.

Communiceer helder en tijdig over de datum

De eerste bouwsteen richt zich op de planning. Bij het organiseren van een teamweekend vormt de planning één van de sleutelelementen. Niet alleen tijdens het uitje zelf, maar al ver daarvoor. Aangezien er tal van agenda’s zijn om rekening mee te houden raden we aan het teamuitje een maand of 3 vooruit te plannen. Dit om ervoor te zorgen dat ieder teamlid nog in staat is om er tijd voor vrij te maken en eventuele andere verplichtingen te omzeilen. Als je als team niet compleet bent telt het immers niet. Toch? Een voor allen en allen voor één. Wie zaken ver vooruit plant en ze tijdig communiceert staat binnen no time met 2-0 voor.

Plan één of meerdere groepsactiviteiten

Weekendjes weg als deze, in grote gezelschappen zijn vrijwel nooit saai. Dus als we hier zeggen dat het plannen van groepsactiviteiten verveling helpt voorkomen gaan we waarschijnlijk net iets te ver. Leg een stapel bordspellen en een sjoelbak op tafel en iedereen vermaakt zich zonder twijfel prima. Maar we hopen dat je ons niet laat wegkomen met een tip als deze. Leuke teamuitjes worden getekend door spannende en actieve groepsactiviteiten. Neem iedereen in de ochtend mee naar de kartbaan om direct te zorgen voor een adrenaline boost. Ook het quadparcours scoort op dit vlak bovengemiddeld. Wissel dit in de middag af met het ontsnappen uit een escaperoom of een sessie op het paintballveld. Los van het vermaak helpt dit bij het beter op elkaar ingespeeld te raken, het kweken van onderling vertrouwen en het kunnen bouwen op elkaar.

Zorg voor voldoende eten (&drinken)

Goed, voldoende te eten en drinken hoort natuurlijk ook deel uit te maken van zo’n dag rennen en vliegen. Het is daarnaast een fijn moment om even tot rust te komen. Wie haalde de hoogste topsnelheid op de kartbaan of wie is er het vaakst geraakt tijdens het paintballen? Genoeg te bespreken onder het genot van een drankje en een lekker diner. Vergeet niet tijdig te reserveren wanneer je hiervoor graag in een lokaal restaurant plaatsneemt. Organiseer je toch liever een barbecue? Zorg dan voor voldoende inkopen en alle benodigde apparatuur. Een ontbijt en lunch willen er met weekenden als deze af en toe bij inschieten. Neem eventueel om dit te voorkomen een grote zak vooraf gesmeerde broodjes mee die snel en tussendoor genuttigd kunnen worden. Ons advies? Voeg een extra competitie toe aan je groepsactiviteit en laat het verliezende team de volgende morgen het ontbijt verzorgen. Wedden dat ze stuk voor stuk opeens gaan als de brandweer?

Regel een slaapplaats

Hoewel niemand bij een teamweekend direct zal denken aan voldoende uurtjes slaap is het toch prettig om na een lange en intensieve dag in een fijn bed te belanden. Het regelen van een slaapplaats mag daarom niet in het rijtje ontbreken. Het is natuurlijk een mogelijkheid om meerdere kamers van een hotel te boeken en hierin een kamerverdeling te maken. Maar het is de vraag of het personeel en andere hotelgasten hier nu zo vrolijk van worden. Voor wie graag iets meer privacy en bewegingsvrijheid zoekt is een gezellige groepsaccommodatie een fijne oplossing. In verband met de omvang van het reisgezelschap is het ook hier verstandig om op tijd te boeken en zo eventuele teleurstelling voor te blijven.

Boek nu direct een gezellige groepsaccommodatie

Staat er binnenkort een teamuitje op het programma? Slapeloze nachten zijn verleden tijd nu je weet wat je te doen staat. Denk op tijd aan de vier benoemde onderdelen en dan beloven wij je dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. Liever direct boeken? Bekijk dan ons ons ruime assortiment aan gezellige groepshuizen en accommodaties door heel Nederland. Boek meteen en laat de voorpret maar beginnen.

To top