Groepsaccommodaties in Dordogne

Maak je keuze simpeler

Filteren

Geniet van de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van de Dordogne tijdens je verblijf in deze betoverende provincie. Zoek bij Groepen.nl een vakantieverblijf dat perfect zou zijn voor jullie volgende familie- of vriendenweekend in Dordogne. 

Sarlat-la-Canéda 

Breng een bezoek aan Sarlat-la-Canéda, een historische stad met een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de oude gebouwen en geniet van de gezellige sfeer. Proef de lokale specialiteiten op de wekelijkse markt en ontdek de prachtige architectuur zoals het Maison de La Boétie. 

Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil 

Ontdek Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil dat bekend is als de hoofdstad van de prehistorie. Bezoek het Nationaal Museum van de Prehistorie en leer meer over de vroege bewoners van deze regio. Verken de indrukwekkende grotten, zoals de Grotte du Grand Roc en de Grotte de Font-de-Gaume, waar je prehistorische tekeningen kunt bewonderen. 

Rocamadour 

Bezoek het spectaculaire dorp Rocamadour dat hoog gelegen is op een klif en een belangrijk bedevaartsoord is. Bewonder de prachtige architectuur van de Basiliek van St. Sauveur en de Chapelle Notre-Dame. Beklim de Grote Trap, bestaande uit 216 treden, en geniet van het panoramische uitzicht over de omgeving. 

Kastelen van de Dordogne 

Verken de vele kastelen die de Dordogne rijk is zoals het imposante Château de Beynac, het elegante Château de Castelnaud en het sprookjesachtige Château de Hautefort. Bezoek de kastelen en reis terug in de tijd terwijl je de prachtige interieurs en goed onderhouden tuinen ontdekt. 

De Grotten van Lascaux 

Ontdek de beroemde Grotten van Lascaux, een UNESCO-werelderfgoed waar je verschillende prehistorische schilderingen kunt bewonderen. Hoewel de originele grotten niet toegankelijk zijn voor het publiek kan je een replica bezoeken in het nabijgelegen Lascaux IV. Bewonder de nauwkeurige reproducties en leer meer over de fascinerende prehistorische kunst. 

To top