Groepsaccommodaties in Posterholt

Maak je keuze simpeler

Filteren

Posterholt (in het Limburgs Postert) is een kerkdorp in de gemeente Roerdalen, met ruim 4000 inwoners is het de grootste plaats in de gemeente. Posterholt was tot 1991 tevens een zelfstandige gemeente. Voor de Franse tijd vormde Posterholt samen met het buurdorp Vlodrop een schepenbank.

Posterholt ligt vlak aan grens met Duitsland, die ten oosten van de plaats loopt. Aan de andere zijden van Posterholt ligt vrij uitgestrekt bosgebied. De omgeving van het dorp is afwisselend landelijk (agrarisch) en bosrijk. In de omringende bossen bevindt zich het monumentale Kasteel Aerwinkel. De bossen, voornamelijk bestaand uit naaldbomen, zijn gegroeid op zandgronden die tot duinen zijn verstoven. Er is in dit gebied veel reliëf, met hoogteverschillen tot maximaal 20 meter. Daarnaast liggen rond het dorp de landbouwgebieden het Holster-, Vlodropper- en Voorsterveld. Langs het dorp stromen de Leigraaf en, iets zuidelijker, de Vlootbeek, die vlak over de Duitse grens ontspringt en bij Linne in de Maas uitmondt.

Centraal in Posterholt, maar tevens aan de rand, staat een rooms-katholieke kerk van de parochie H. Matthias. De klassiek ogende Sint-Matthiaskerk staat hier sinds 1951, nadat de Duitsers de eerdere kerk uit 1878 tijdens de oorlog dusdanig beschadigden dat deze niet meer gerestaureerd kon worden. De oude Sint-Matthiaskerk stond op een andere locatie in het dorp, meer zuidoostelijk dan nu. De straatnaam Kerksteeg herinnert hier nog aan.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top