Groepsaccommodaties in Zevenbergen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Zevenbergen (in het Brabants Zeuvebérge) is een Nederlandse stad en was tot 1997 een zelfstandige gemeente, toen zij met vier andere gemeenten fuseerde tot de nieuwe gemeente Moerdijk. Daarvan is Zevenbergen de hoofdplaats met ongeveer 14000 inwoners.

Zevenbergen ligt in het noordwesten van de provincie Noord-Brabant tussen Etten-Leur en Klundert, in de buurt van Breda. Zevenbergen was echter tot 21 december 1805 een Hollandse stad. Op die datum wordt een nieuwe scheiding tussen Holland en Bataafs-Brabant gemaakt. Voortaan liep deze van Willemstad door het Hollands Diep en de Biesbosch naar Heusden.

De oude kern van Zevenbergen is gegroepeerd om de vroegere haven, die echter gedempt werd. De straten Noordhaven en Zuidhaven geven aan waar de haven is geweest. Ook zijn er veel bezienswaardigheden in het dorp zoals de neoromaanse Sint-Bartholomeuskerk (uit 1929), de gotische protestantse Catharinakerk (uit de 15e eeuw, één van de zestien rijksmonumenten in Zevenbergen), de kerk van de Gereformeerde kerken (uit 1841) en de Stellingmolen Fleur (gerestaureerd in 2000).

Zevenbergen wordt omringd door zeekleipolders, met in het noorden het uitgestrekte Haven- en industriegebied Moerdijk, alwaar zich nog enkele interessante braakliggende terreinen bevinden waar tal van vogelsoorten broeden. Ten zuiden van dit industriegebied, de voormalige Keense Gorzen, wordt het terrein door infrastructuur doorsneden, maar liggen hier en daar ook bospartijen. Wateren zijn de Roode Vaart die in verbinding staat met de Mark, en het Zwanengat. Er zijn ook nog diverse wandelroutes die langs of door Zevenbergen gaan.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

To top