Een vakantie of weekendje weg in een vakantiehuis aan het IJsselmeer?

Wil je samen met je familie, gezin of vriendin eens lekker een paar dagen weg? Kies dan voor een groepsaccommodatie aan het IJsselmeer. Hier kun je onbezorgd tot rust komen, maar er is ook genoeg te beleven. Iedereen heeft het hier naar z’n zin. Ga naar de stranden om te snorkelen, watertrappen, varen of zeilen of vliegeren. In de restaurantjes is er genoeg keus. Iedereen is blij in een groepsaccommodatie aan het water!

Ondanks dat je het IJsselmeer niet direct als natuurgebied ziet, is het wel degelijk een gebied met veel betekenis voor de natuur. Het IJsselmeer is namelijk één van de grootste zoetwater reservoirs binnen geheel West-Europa. Het is een betrekkelijk jong meer, want tot 1932 had de zee hier vrij spel. Totdat in dat jaar de Afsluitdijk gebouwd werd, hierdoor veranderde het meer in een zoetwatergebied. Leuk om daar een bezoekje aan te brengen.

Vogelsoorten 

Wanneer je van vogels houdt, ben je op een vakantiehuis aan het IJsselmeer aan het juiste adres. In het voorjaar en gedurende de zomer zijn er tal van vogelsoorten te zien op het water, zoals de aalscholver, fuut, dodaars en de dwergmeeuw. Ook zijn er verschillende soorten sterns aanwezig in het gebied, zoals de zwarte stern, visdief en zelfs de reuzenstern. In de verschillende rietgebieden aan de randen van het IJsselmeer tref je andere bijzondere rietvogelsoorten aan.

 
 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort

Reserveringssysteem door Booking Experts