5x de mooiste wandelroutes in Drenthe

Er zijn maar weinig plekken waar je uren kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Maar in Drenthe kan het en dat is puur genieten. Want wist je dat Drenthe het dunst bevolkte deel van ons land is? En dat maakt dat er prachtige wandelroutes beschikbaar zijn door uitgestrekte bossen, prachtige heidevelden, unieke landschappen en de kenmerkende hunebedden. De wandelroutes in Drenthe zorgen voor uren wandelplezier, dat garanderen wij! En om het je een stuk makkelijker te maken hebben wij de 5 mooiste wandelroutes in Drenthe geselecteerd!

Wandelroute 1: Wandelroute speurtocht Groote Zand

Tijdens deze wandelroute – speurtocht Groote Zand – bekijk je de bossen en het Groote Zand door de ogen van boswachter Bo. Tijdens de wandeling voer je diverse leuke opdrachten uit en tegelijkertijd ontdek je van alles over planten en dieren in het bos. Vergeet je verrekijker en vergrootglas niet om alles goed te kunnen bekijken. Dat maakt de wandeling nóg leuker!

Wandelroute 2: Wandelroute het Brabants Vennenpad

Deze wandelroute voert je langs de Brabantse Vennen! Diverse natuurgebieden worden  aan elkaar geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Deze wandelroute is maar liefst 250 kilometer lang. Maar wees gerust: om het je niet te moeilijk te maken is deze route verdeeld in 12 etappes van 20 kilometer. Een mooie wandelroute voor tijdens een meerdaags verblijf met verschillende accommodaties.

Wandelroute 3: Het plankenpad bij Spier

Wil je een keer iets ander? Wandel dan deze mooie wandelroute door het Dwingelderveld.  Nergens in Nederland komt dit type heide nog zo gaaf en in deze grootte voor. Wist je dat

het Dwingelderveld het grootste natte heideterrein van Europa heeft? Een internationaal vermaard planten- en dierenrijk. Beenbreek, zonnedauw en soms de prachtige rode wirwar van het duivelsnaaigaren. Talloze roofdieren, reptielen en amfibieën. En van alle broedvogels welke in Nederland voorkomen, fladdert 65 procent in dit natuurgebied rond.

Wandelroute 4: Jeneverbesroute Mantingerveld

Wandel door de verschillende kleine stukjes heide ten zuiden van Mantinge. Tijdens deze wandelroute ontdek je de meest fraaie natuurgebiedjes, waarvan het Mantingerzand met zijn honderden jeneverbesstruiken veel indruk op je zal maken. Tijdens de wandeling geniet je van een ongerept natuurgebied met veel variatie!

Wandelroute 5: Wandelroute Landgoederen van de Reest

Deze wandelroute is mooi tijdens elk jaargetijde. Als de sneeuw schoenhoog op de zandweg ligt of als de zon brandt boven de Reestlanden en de ooievaars in stille vlucht aan de waterkant landen. Ga mee langs de drie grootste landgoederen van het Reestdal: De Havixhorst, Dickninge en Voorwijk.

Op zoek naar nog meer wandelroutes in Drenthe? Op onderstaande website vind je nog meer inspiratie:

Bewandel meerdere wandelroutes in Drenthe door te verblijven in een van onze groepsaccommodaties en ontdek wat deze provincie te bieden heeft!

To top