Wandelen op de Veluwe? Dit zijn de mooiste wandelroutes

Heb je zin om een mooie wandeling te maken? Ga dan wandelen op de Veluwe. Dit is ronduit fantastisch! Niet voor niets staat de Veluwe bekend als één van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Je vindt hier uitgestrekte bossen, zandvlaktes en heidevelden en diverse natuurparken. Als je heel stil bent, kan je zelfs wild spotten. Wij hebben de  mooiste wandelroutes op de Veluwe voor je uitgezocht welke garant staan voor uren wandelplezier!

Wandelroute 1: Wandelroute Vrijenberg langs Loenense Waterval

De wandeling langs de Loenense waterval (4,5 km) start bij zorgboerderij de Groote Modderkolk. De wandelroute is afwisselend. Je wandelt door zowel het bos, de Loenense waterval als langs de koeien in de wei. Weetje: de Loenense waterval is de hoogste waterval van Nederland! Op het erf van de zorgboerderij kun je een kijkje nemen bij de dieren, producten kopen in de boerderijwinkel en thee drinken onder het genot van zelfgebakken taart.

Wandelroute 2: Wandelroute Miggelenberg – Het Leesten

De afwisselende wandelroute op de Veluwe voert je van park Landal Miggelenberg naar transferium Het Leesten in Ugchelen en terug. Tijdens deze wandelroute loop je over brede bospaden maar ook over een aantal fraaie, smalle, minder belopen paadjes. Ook zijn er diverse ruiterpaden. Deze viervoeters kom je dus ongetwijfeld tegen. Het merendeel van deze wandelroute is vlak maar er zitten ook een paar pittiger stukjes in. Ga en geniet!

Wandelroute 3: Wandelroute langs de heideheuvels bij de Posbank

Wil je echt betoverd worden door de schoonheid van de natuur? Dan is wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem een aanrader. Ben je nog geen gevorderde wandelaar? Ook dan is deze wandelroute geschikt voor jou. De route is namelijk zo’n vijf kilometer lang. Geniet van het betoverende uitzicht en ontdek de beroemde heideheuvels bij de Posbank! Leuk detail: de boswachter van Veluwezoom heeft deze route uitgestippeld langs de mooiste plekken.

Wandelroute 4: Wandelroute het ommetje Spankeren

Deze wandelroute op de Veluwe vormt samen met het ommetje Laag-Soeren een wandeling langs de Soerense Beek van bron tot IJssel. De verbinding wordt gevormd door een wandeling over de Broekdijk door het Soerense Broek. Je wandelt de route vanuit de dorpskern naar de Soerense Beek, die in Spankeren de Assenbeek wordt genoemd. De Soerense Beek ontspringt bij de sprengkoppen en -beken in Laag-Soeren. Sprengkoppen en – beken zijn gegraven om het water van de Veluwe, dat aan de Veluwezoom aan de oppervlakte komt, te kunnen gebruiken voor het opwekken van energie. Weet je dat ook weer!

Wandelroute 5: Wandeling langs de kastelen in Wageningen

Ben jij ook zo’n fan van kastelen? Dan mag je deze wandelroute niet missen. Tijdens deze wandelroute ontdek je Koninklijke kastelen op afgelegen en rustige locaties. De route loopt door de Veluwezoom in Wageningen. Dit is een gebied dat bekend staat om zijn vele adembenemende kastelen. Wandelroutes op de Veluwe die je langs kastelen leiden zijn er dan ook genoeg te vinden. Kies bijvoorbeeld voor deze route, die eindigt bij Kasteel Doorwerth. Heb jij je wandelschoenen al gepakt?

Nog meer wandelen op de Veluwe? 4 websites voor meer wandelroutes

Combineer het wandelen op de Veluwe met een verblijf in één van onze groepsaccommodaties op de Veluwe om nog meer van dit mooie natuurgebied te ontdekken!

To top