De paklijst voor je vakantie

Je kent het wel, je wilt met je familie op vakantie. Of, je hebt een familieweekend gepland. Lekker genieten van een lang weekend weg. Alle spullen zijn gepakt, je rijdt weg naar je bestemming en dan gebeurt het. Je komt er bij de grens achter dat je je paspoort vergeten bent, op je locatie kom je erachter dat er geen eten en drinken aanwezig is, of nog erger je auto stopt ermee tijdens de reis. In dit artikel geven wij tips hoe je de meest vervelende situaties kunt voorkomen door je goed voor te bereiden.

Met de hele familie op vakantie – De paklijst die ervoor zorgt dat je niks vergeet

In dit artikel geven wij tips hoe je de meest vervelende situaties kunt voorkomen door je goed voor te bereiden. Bekijk wat je allemaal kunt doen in de week voor je vertrek en wat je niet mag vergeten. Je vindt hiervoor een handige checklist voor het inpakken van je koffers.

Voorkomen is beter dan genezen

Verzamel van tevoren informatie die je nodig hebt op de dag van vertrek. Wanneer kun je bijvoorbeeld de vakantiewoning in, hoe laat vertrek je, hoe lang is de reis en waar neem je eventuele pauzes? Ook handig om te weten, zijn er supermarkten in de buurt van je vakantiebestemming en tot hoe laat zijn deze open? Wanneer je vroeg of juist laat op de dag aankomt, kan het verstandig zijn om de eerste boodschappen alvast mee te nemen. Een goede voorbereiding en planning zorgen ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Maar waar begin je?

De week voor je vertrek

Het zijn de kleinste dingen die de kans op eventuele reis ellende kunnen verminderen. Ga je met je eigen auto, zorg er dan voor dat je in de week voor je  vertrek de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof controleert. Door deze drie elementen van je auto voor te bereiden op een lange reis, verminder je de kans op autopech aanzienlijk.
Wil je de kans op autopech nog verder verminderen, of… in ieder geval aangenamer maken, dan is een abonnement bij een wegenwacht service niet geheel onbelangrijk. Ben je namelijk lid van dit soort services, dan krijg je bij pech direct hulp op locatie.
Afhankelijk van welk soort dienst je afneemt, maak je zelfs kans om bij pech een leenauto te ontvangen, zodat je direct verder kunt richting je bestemming. Let wel op verschillen in de dekking van deze diensten. Ga je bijvoorbeeld op vakantie buiten je eigen land? Dan heb je een andere dekking nodig dan wanneer je in eigen land blijft.
Naast een goede voorbereiding voor je auto, is het ook verstandig om nog even een laatste contactmoment met de beheerder van je vakantiewoning te hebben.

Inpakken en wegwezen

Als laatst, en het allerbelangrijkst, inpakken. Wat neem je nu eigenlijk allemaal mee op reis? Uiteraard is dit totaal afhankelijk van je situatie. Ga je een weekendje weg met je baby, dan zul je andere spullen in moeten pakken dan wanneer je alleen met je partner en/of huisdieren gaat. Ben je in plaats van een weekendje weg van plan om op een lange vakantie te gaan, dan zul je je koffer ook anders inpakken.
Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, kun je gebruik maken van onze ‘weekendje weg paklijst’. Of dat je nu voor een weekendje weg of een langere vakantie wilt inpakken, deze lijst is zo uitgebreid dat spullen vergeten haast onmogelijk is.

To top