Leukste wandelroutes van Gelderland

Ben je een echte natuurliefhebber en ga je er regelmatig op uit om te wandelen? Ontdek dan eens de prachtige natuurgebieden in Gelderland. Naast de Veluwe en de Achterhoek beschikt Gelderland over veel meer mooie plekken. Om het je een stuk makkelijker te maken, zetten wij 5 leuke wandelroutes in Gelderland voor je op een rij!

Wandelroute 1: De Veluwe

De Veluwe is verkozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Het is daarom geen verrassing dat deze plek op nummer één staat van leuke wandelroutes in Gelderland. Dit gebied mag je dan ook zeker niet missen! Hier kun je urenlang wandelen en genieten van de natuur. Zo kun je een fantastische route van 8 kilometer wandelen op de Loenermark. Of trek door de heuvels en de bossen tijdens een tocht van 13 kilometer. Met een beetje geluk zie je tijdens het wandelen ook everzwijnen, edelherten en andere diersoorten. Ieder gedeelte van de Veluwe is zeker de moeite waard!

Wandelroute 2: Rivierenland

Het Gelderse Rivierenland heeft veel te bieden; knusse dorpjes, gezellige winkelstraten, restaurants en natuurlijk een prachtig natuurgebied. Hier kun je urenlang wandelen en fietsen door de Rivierenstreek. Onderweg vind je boomgaarden vol met bloesem en fruit, maar zijn er ook veel dieren te spotten. Kortom, genoeg momenten om even stil te staan voor een foto. Naast de mooie natuur vind je hier ook het beroemdste kasteel van Nederland, namelijk Slot Loevestein. Dit kasteel biedt allerlei leuke activiteiten. Ideaal voor een dagje met het gezin of een verjaardagsfeestje.

Wandelroute 3: het Rijk van Nijmegen

Op nummer drie staat het Rijk van Nijmegen. Dit gebied telt maar liefst 100 mooie wandelroutes. Hier kun je heerlijk ontspannen in de natuur met hoge heuvels. Het Rijk van Nijmegen wordt daarom niet gezien als een standaard Nederlands landschap. Dit maakt het wandelen juist heel leuk en afwisselend! Dit wandelgebied is voor zowel jong als oud. Je kunt kiezen voor rustige wandelpaden óf ruige mountainbike-routes. Krijg je tussendoor trek? Neem dan een pauze in het pannenkoekenrestaurant.

Wandelroute 4: Gelderse vallei

De Gelderse vallei ligt tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een open en weid gebied, dat behalve wandelaars ook veel weidevogels aantrekt. Vanaf de wandelpaden geniet je van de blauwgraslanden, akkerlanden en veeschuren. Door de grote omvang van dit natuurgebied kun je gemakkelijk een aantal uur wandelen. Zo kun je een wandelroute maken van 20 kilometer. In dit natuurgebied is ook veel water te vinden. Op veel plekken vind je smalle beekjes. Hier kun je kanoën en via houten vlonders het water oversteken.

Wandelroute 5: Renkums Beekdal

Renkums Beekdal is een prachtig gebied met zowel korte als lange wandelroutes. Wil je niet al te lang onderweg zijn? Kies dan voor de kortste wandelroute van 4,3 kilometer. Daarnaast heb je ook een wandelroute van 7 kilometer. Tijdens deze route loop je door het landgoed Quadenoord. Voor de liefhebbers zijn er ook rondwandelingen met een gids. De gids vertelt je alles over het prachtige natuurgebied. Zo spot je wellicht ook dieren die je zelf nooit had gezien. Honden mogen mee naar dit wandelgebied, maar wel aangelijnd. Het Renkums Beekdal staat daarnaast ook bekend om het kasteel Doorwerth. Dit is tegenwoordig een museum waar je ook heerlijk kunt lunchen met uitzicht op de binnenplaats.

Groepsaccommodaties bij Groepen.nl

Ben je van plan om een lang weekend of wellicht een hele week naar Gelderland te gaan om daar te genieten van de natuur? Dan heb je natuurlijk wel een accommodatie nodig waar je kunt overnachten en ontspannen na een flinke wandeltocht. Hiervoor ben je bij Groepen.nl aan het juiste adres! Wij hebben in Gelderland diverse mooie accommodaties beschikbaar, die van alle gemakken zijn voorzien. Denk maar aan centraal gelegen vakantiehuisjes, luxe chalets en zelfs safaritenten. Of het nu gaat om een vakantie met je partner, familie of een grote groep vrienden, voor ieder reisgezelschap zit er een geschikte accommodatie bij.

To top