Wat te doen in Arnhem tijdens een weekendje weg? Bekijk deze tips

Heb je binnenkort een weekendje Arnhem op de planning staan? Dan vraag je je vast af wat je er allemaal kan ondernemen. Arnhem is een erg grote stad waar je rustig een paar uur kan rondlopen en genieten van de omgeving. Ben je benieuwd wat deze stad allemaal te bieden heeft tijdens jullie verblijf? Lees dan snel verder, want wij zetten in dit blog graag een aantal tips op een rij voor de leukste uitjes.

Bezoek het Nederlands Watermuseum 
Als we denken aan een dagje weg in Arnhem, mag het Nederlands Watermuseum natuurlijk niet ontbreken. Dit is een grote aanwinst voor Arnhem waar een hoop te zien en te beleven valt. Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water. Denk bijvoorbeeld aan het dijkbeheer in Nederland, maar ook over ons drinkwater en grondwater. Hiernaast kom je ook meer te weten over het watergebruik in andere landen dan alleen Nederland. Dit is zeker voor kinderen ook erg interessant!

Duik onder de grond in de historische kelders 
Veel mensen weten dit niet, maar onder de winkelstraten in het centrum van Arnhem, bevinden zich kelders van maar liefst 39 eeuwen oud. In 2001 zijn alle kelders hersteld en opgeknapt. Nu kun je de kelders dus bezoeken en waan je je even terug in de tijd. Dit is erg leuk om te doen tijdens een weekendje weg in Arnhem, aangezien je zo de geschiedenis van Arnhem beleefd. In de kelders staan bordjes met informatie, zodat jullie ook meer kunnen lezen over de kelders en de geschiedenis. Erg leerzaam dus!

Dagje shoppen in de stad
Uiteraard is Arnhem de perfecte stad om een dagje te shoppen. Het centrum is heel gezellig en de winkels liggen vlak bij elkaar. Zo kunnen jullie heerlijk een rondje lopen en winkeltjes hoppen. Jullie hoeven je geen zorgen te maken dat je niks vindt, aangezien er maar liefst 400 winkels in de binnenstad zitten. Zo zit er voor iedereen wel een leuke winkel bij! Van kleinere nostalgische boetiekjes tot grotere winkelketens, het is er allemaal! Het winkelgebied is opgedeeld in zes gebieden. Dit zijn de 7 straatjes, het Mode Kwartier, het Spijkerkwartier, het Musis Kwartier, de Koningstraat, Rijnkade en de Steenstraat.

Ontdek de horeca in de binnenstad
Zijn jullie moe van het shoppen? Plof dan neer op één van de vele terrasjes in de binnenstad van Arnhem. Zo kun je op veel plekken terecht voor een heerlijke kop koffie, thee of alcoholische versnaperingen en natuurlijk ook voor een lekker hapje. Denk maar aan een stuk taart, een lunch of avondeten. Je hebt in Arnhem de keuze uit veel diverse lunchrooms en restaurantjes waar een gezellige sfeer hangt. Zo kunnen jullie even tot rust komen en daarna weer verder gaan met de dag. Is het slecht weer? Dan zijn er ook genoeg leuke plekken waar je binnen kunt zitten.

Dieren spotten in Burgers’ Zoo 
Arnhem staat natuurlijk ook bekend om de grote dierentuin Burgers’ Zoo. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch wel een van de beste dierentuinen in Nederland. Het is een park met veel verschillende dieren. Hier kijk jullie dus echt je ogen uit! Voor de kinderen is er ook een leuke speeltuin te vinden en uiteraard kun je hier wat te drinken halen en een hapje om te eten. Zo zijn jullie een lekker dagje op pad.

Een weekendje weg in Arnhem
Aangezien Arnhem enorm groot is, is het natuurlijk ook leuk om een weekendje naar deze stad te gaan. Dan kunnen jullie de activiteiten verdelen over een aantal dagen en alles van de stad zien. Groepen.nl biedt ook veel leuke groepsaccommodaties aan in Arnhem waar je kunt slapen. Bij deze accommodaties kun je zelfs terecht met 10 tot 16 personen! Dit is dus ook erg leuk om te doen voor een vrijgezellenfeest of een stedentrip met vrienden of familie. Uiteraard zijn er ook genoeg accommodaties waar je terecht kunt met een klein reisgezelschap. Voor ieder wat wils!

Feesten op de Korenmarkt 
Zin in een feestje? Ga dan naar hét uitgaansgebied in Arnhem! En dan ben je bij de Korenmarkt aan het juiste adres! Hier zijn allerlei soorten kroegjes en tentjes te vinden waar jullie tot in de late uurtjes door kunnen gaan. Bij elk tentje heb je weer verschillende soorten muziek. Uiteraard heb je ook loungeplekken waar jullie gezellig kunnen zitten met een drankje met muziek op de achtergrond. Een avondje stappen in Arnhem is de moeite zeker waard, om de volgende dag bij te komen in de groepsaccommodatie 😉

Bezoek Airborne at the Bridge 
Airborne at the Bridge is een museum in Arnhem vlakbij de John Frostbrug. In dit museum vinden jullie alles omtrent de Slag om Arnhem. Hier vind je dus informatie over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in 1944. Dit museum is erg bijzonder, omdat het gevecht precies op deze plek heeft plaatsgevonden. Hiernaast heb je ook prachtig uitzicht op de beroemde John Frostbrug!

To top