Al het moois dat de Nederlandse kust te bieden heeft

De typisch Nederlandse bewolking, gecombineerd met het zeeklimaat van Nederland, maakt het zo dat de kustlijn het gehele jaar door een lust voor het oog is. De lange zandstranden, prachtige duinen en ruisende zee trekken jaarlijks ook ontelbaar bezoekers. Gezinnen die even een dagje komen uitwaaien en toeristen van verder komen om een vakantie lang te genieten van de kustlijn.

Zij weten allen de mooiste plekjes aan de Nederlandse kust te vinden.

Jij ook?

Met ons welgeteld 523 kilometer lange kustlijn, is het onmogelijk om overal de mooiste plekjes te vinden. Geen nood, wij helpen. Wij hebben speciaal voor jou hieronder een aantal stranden opgesomd, welke je als strandliefhebber niet mag missen. Benieuwd?

Kijk snel verder…

#1 Het Zuiderstrand bij Zoutelande

Veel Nederlanders gingen je voor, met maar liefst 5 kilometer lange zandstranden schaalt Zoutelande zich als een waar ‘Zeeuws Riviéra’. Het strand biedt vele faciliteiten en daardoor is het één van de meest geliefde badplaatsen van gezinnen met kinderen. Juist door het voorgenoemde feit, is het gebied vrij druk tijdens het hoogseizoen.

Maar… wees niet getreurd, ga je in het voor- of naseizoen dan valt deze drukte enorm mee.

Weetje! Het strand is het enige strand in Nederland dat naar het zuiden gelegen is en heeft zelfs een ‘Blauwe Vlag’ ontvangen. De ‘Blauwe Vlag’ wordt uitgereikt aan alle stranden die schoon en veilig zijn.

#2 Langevelderslag bij Noordwijk

Wanneer rust je lief is maar je toch in het hoofdseizoen wilt genieten van zon ze en strand, dan is Langevelderslag een uitermate goede keuze.

Dit strand ligt helemaal geïsoleerd aan de noordzijde van Noordwijk. Juist door deze ligging, kun je er allerlei verschillende, bijzondere vogels spotten. Naast het spotten van vogels is het strand tevens een startplaats voor zeilvliegers. Kortom, er is altijd wat leuks te zien op dit strand.

#3 Bloemendaal aan Zee

Dit strand is wellicht het bekendste strand van Nederland. Met haar stijlvolle en moderne strandpaviljoenen, wordt het strand jaarlijks door duizenden trendy zonaanbidders bezocht. Wanneer loungen uw passie is en u graag een cocktail drinkt, ben je hier aan het juiste adres. Op dit strand zijn namelijk genoeg leuke tentjes waar je je passie vervullen kunt.

Het strand is bijna vier en een halve kilometer lang, met aan de onderkant een naaktstrand met een lengte van één kilometer. Ook voor de doorgewinterde naturist is dit dus een mooie locatie.

Let op, Het strand van Bloemendaal aan Zee is vooral bij jongeren populair. Als je heel erg op je rust gesteld bent, kan dit juist een argument zijn om hier niet naar toe te gaan.

#4 Cadzand

Met de fraaie natuurgebieden op Cadzand strand ben je hier als natuurliefhebber aan het juiste adres. De ruim 10 kilometer lange kustlijn loopt vanaf Breskens, in de Zeeuwse gemeente sluis, tot aan de Belgische grens in natuurgebied het Zwin.

Wanneer u graag wandelt, doe dit dan eens wanneer het hier eb is. Tijdens dit tij kun je namelijk helemaal vanaf Breskens naar Knokke wandelen, één van de Belgische kustplaatsen. Plan dit wel goed want je wilt natuurlijk niet verrast worden door de opkomende vloed.

Een tip voor de kinderen. Loop eens naar de Zwingeul, hier kunnen kinderen op zoek naar haaientanden.

#5 Paal 9 op Texel

Op het zuidelijkste puntje van Texel vind je een prachtig strand waar de natuur de boventoon voert. Texel kent veel mooie stranden, maar dit is wel de meest uitzonderlijke plek. Op dit punt begint namelijk de Hors, het ruigste stuk van Texel en de plek waar jonge duinen ontstaan.

Als surfer zit je hier ook goed, op dit strand is namelijk één van de surfscholen uit Nederland gevestigd. Mooie kans om even uw techniek bij te spijkeren. Kun je nog niet surfen maar je wilt het wel graag leren, dan kun je ervoor kiezen om beginnerslessen boeken. Het is wel aan te raden vooraf contact op te nemen als je les wilt nemen.

#6 Het strand bij Dishoek

Dit strand krijgt haar eigen unieke sfeer door gezellige strandtentjes, leuke strandhuisjes, de rust die er te vinden is en dan ook nog de mooie duinen die tot wel 50 meter hoog kunnen zijn. Dishoek biedt de perfecte combinatie tussen rust en drukte. Door het brede strand krijg je haast het idee dat er geen mensen zijn.

Het wisselende uitzicht op dit strand bestaat voornamelijk uit de langsvarende schepen en, voor wie zijn verrekijker heeft meegenomen, ook uit de windmolens welke aan de horizon te zien zijn.

#7 Verklikkerstrand in Nieuw-Haamstede

Hoe bijzonder is het om vanaf uw handdoek of strandbedje uit te kijken op zeehonden? Op dit, bijna witte natuurstrand, is dat mogelijk. Door de ondiepe zeebodem, de zandbanken en de duinen vormt het zicht tot één grafisch en ruig geheel. Op ongeveer 300 meter in de zee ligt één van deze zandbanken, hier rusten de zeehonden uit en zorgen zij voor hun jongen.

Mocht je er een weekje tussenuit willen, dan is Nieuw-Haamstede een gezellige plek om te bivakkeren. De mooie omgeving heeft voor ieder wat wils. Naast de geweldige natuur bent u ook binnen 15 minuten rijden in Renesse. Je kunt dit eventueel ook wandelend bereiken maar vergeet dan niet dat dit je net iets meer dan 1 uur zal kosten.

Ben je van plan met de kinderen te gaan, neem dan eens een kijkje bij Neeltje Jans. Dit themapark is gevestigd op het voormalig werkeiland ‘Neeltje Jans’ en vervult naast het attractieve karakter van het park een educatieve functie met betrekking tot de Nederlandse deltawerken.

#8 Nes op Ameland

Op Ameland is vrijwel elk strand mooi en schoon. De stranden van Nes zijn niet alleen mooi, maar ook heel bijzonder. De doorlopende vlakte, omringd door de duinen en daarachter bossen. Een prachtig stukje natuur, waar je zelfs in het hoogseizoen weinig moeite hoeft te doen om een fijn plekje uit te zoeken.

Wil je naast het strand ook de omliggende dorpen ontdekken, dan is Nes zeker een aanrader. Dit dorp is met haar 1200+ inwoners één van de grootste dorpen van Ameland. In het centrum vindt u naast de oude gebouwen, verschillende winkels en meerdere restaurants. Een perfecte locatie om na een dagje strand een hapje en een drankje te doen.

#9 Zandvoort

Wellicht is deze plaats beter bekend door het nabij gelegen circuit, maar ook de kust bevat een van de bekendere stranden van Nederland. Het strand loopt langzaam af waardoor het water geleidelijk dieper wordt. Hierdoor is dit gebied ideaal om met uw kinderen naartoe te gaan zodat zij kunnen spelen in het ondiepe water.

Naast dat er veel strandtentjes zijn waar je een hapje kunt eten of gezellig kunt borrelen, zijn er ook talloze andere mogelijkheden tot vertier. Zo kun je er bijvoorbeeld verschillende watersporten beoefenen of wanneer je dat wenst een stukje paardrijden bij de ondergaande zon.

Dit strand is één van de weinigen stranden van Nederland waar je ook met je hond(en) terecht kunt. Let er wel op dat u juist voor dit doeleind de regels volgt. De belangrijkste regel is dat het strand gesloten is voor honden van 15 april tot 1 oktober tussen 09.00 uur en 19.00 uur. In de periode vanaf 1 oktober tot 15 april mogen honden gedurende de hele dag op het strand komen.

Voor overige regels met betrekking tot honden kun je terecht op de website van VVV Zandvoort.

#10 Kijkduin

Wil je, zonder al te veel mensen om je heen, een dagje genieten van de Nederlandse kust, dan is Kijkduin een goede keus. In dit rustig gelegen duingebied kun je goed relaxen op het strand of in een van de gezellige strandtenten. Ben je liever actief, probeer dan eens één van de fietsroutes welke je over de authentieke schelpenpaden en door de duinen brengt.

Gedurende het gehele jaar zijn er genoeg mogelijkheden om gezellig uit eten te gaan in Kijkduin. Van maart tot en met oktober kun je op het strand verschillende strandtenten vinden. De overige maanden van het jaar kunt u terecht op de boulevard. Eén van de restaurants waarvan je wellicht wel eens hebt gehoord is ‘La Fontaine’.

Kijkduin is door zijn ligging ideaal voor een weekendje of weekje weg. Je bent vlakbij Den Haag waar je kunt genieten van het oude stadscentrum of kunt shoppen. Het wat toeristische Scheveningen is ook vlakbij, neem je de tram dan ben je binnen een half uurtje op beide locaties. Overnachten kun je in een nabij gelegen bungalowpark of een hotel op de boulevard met uitzicht op de Noordzee. Wil je helemaal genieten van het strandleven, dan kun je er ook voor kiezen om direct aan de zee te slapen. Hiervoor is het mogelijk een luxe strandhuis te huren.

#11 Scheveningen

We spraken daarnet al even over deze plaats, Scheveningen. Hier heb je echt alles. Van een mooie boulevard vol met winkels en restaurants tot aan een pier vol activiteiten. Aan het eind van de boulevard vind je SEA Life en vlakbij gelegen direct op de boulevard is het mogelijk om een longboard huren waarmee er over de boulevard gecruised kan worden.

Het strand staat vol met leuke strandtentjes waar je kunt loungen, een hapje eten of een drankje kunt doen. Je kunt er vanuit gaan dat er altijd wel iets te doen is. Vooral in de zomerperiode trekt dit strand honderden bezoekers, bedenk je wel dat er rond deze periode veel drukte is.

Scheveningen is naast Zandvoort één van de andere stranden waar je op bepaalde tijden met uw hond naartoe kunt gaan. Vanaf 1 oktober tot 15 mei zijn honden welkom op het gehele strand.

Groepsaccommodaties aan zee

To top