De leukste groepsactiviteiten: Dit is er te doen in Utrecht

Het kiezen van een geschikte locatie voor een leuk groepsuitje kan je de nodige stress opleveren. De stad Utrecht laat zien dat dit eigenlijk nergens voor nodig is. Al jarenlang is de stad een van de gezelligste plaatsen voor een leuke dag of een weekendje weg vol spraakmakende activiteiten. Staat er binnenkort een groepsuitje met je vrienden, collega’s, familie, of teamgenoten op het programma? In Utrecht zit je helemaal goed. In dit blog stellen we je voor aan 5 leuke groepsactiviteiten die een garantie vormen voor een geslaagd uitje.

Maak kennis met Utrecht vanaf het water 

Denk je aan Utrecht, dan is de kans groot dat de Dom, de Utrechtse heuvelrug en haar fraaie grachten binnen no time door je hoofd flitsen. Mede daarom bestaat er geen mooiere manier dan de stad verkennen vanaf het water. Dit kan zo actief als je wenst. Laat iedereen op een surfplank klimmen en baan je weg al suppend door het water, neem plaats achter het roer van gehuurde sloep of kies bij mooi weer voor de kano. Ligt de voorkeur toch bij een iets luxere manier van varen? Ook dan is er zeker geen man overboord. Stap met het hele gezelschap aan boord van een luxe rondvaartboot en geniet tijdens de tocht van een heerlijk diner. Hebben jullie aan 1 dag niet genoeg om Utrecht te ontdekken? Maak er een weekend van en boek een groepsaccommodatie in Utrecht.

Bezoek een van de vele zomerfestivals

Met de zomer in aantocht schieten ze weer als paddenstoelen uit de grond: festivals. En volledig terecht natuurlijk, want wie houdt er niet van? Of je interesse nu ligt bij jazzmuziek, exotisch eten of dansen tot in de vroege uurtjes, tijdens de verschillende evenementen komt alles voorbij. Bezoek tussen 19 juli en 4 augustus de parade voor live muziek en theatervoorstellingen of het Leidsche Rijn Festival wanneer er een uitje met kinderen op het programma staat. Dit festival staat in het teken van vele workshops en muziek- en theateroptredens voor de allerjongste. Zijn jullie dansend in de zon op de lekkerste house, techno en discobeats helemaal op je plek? Dan zal Lief Festival, dat op 7 september plaatvind, geen seconde teleurstellen. Op het terrein, gelegen aan een recreatiepark blijf je, al pootjebadend, gemakkelijk koel dankzij de wateren die rondom de podia liggen. Dit alles uiteraard onder het genot van een koel drankje in de hand.

Neem deel aan één van de actieve spellen 

In Utrecht bruist het en is altijd leven op straat. Dit maakt de stad tot een populaire stad voor werk- & teamuitjes of een onvergetelijk vrijgezellenweekend. Een gegeven waar vele bedrijven slim op inspringen. Ben je op zoek naar een actieve middag in spelvorm? Dan is het aanbod aanzienlijk te noemen. Is iedereen gek van foto’s maken? Daag elkaar eens uit het vervullen van opdrachten tijdens een Get the Picture middag. Is de groep wat avontuurlijker aangelegd? Dan biedt het Expeditie Robinson spel of een actieve step rally zonder twijfel uitkomst. Deze en tal van andere activiteiten zijn te boeken via lokale evenementen service bureaus en bieden ieder een unieke mogelijkheid om Utrecht op geheel eigen wijze te leren kennen.

Bezoek een van de vele musea

Wanneer de voorkeur ligt bij een dag vol kunst en cultuur vormt Utrecht de stad waar je moet zijn. Hebben jullie altijd al alles willen weten van de ruim 175 jarige historie van al het treinverkeer? Haal dan je hart op in het lokale spoorwegmuseum. Ook het bekijken van de grootste collectie aan Rietveld objecten en Dick Bruna werken behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor bezoek je het Centraal Museum dat het levenslicht zag in 1838 en daarmee het oudste stedelijke museum van Nederland is. Met een indrukwekkend totaalaantal van 25 verschillende musea valt er op vele gebieden van alles te zien en te ontdekken. Voor welke gaan jullie?

Blijf nog even hangen en boek een groepsaccommodatie in Utrecht 

Samenvattend is Utrecht een enerverende, prachtige stad en is 1 dag verre van voldoende om haar in alle volledigheid te ervaren. Hebben jullie hier zeker niet genoeg aan en staat iedereen te trappelen om volledig in deze stad onder te dompelen? Boek dan nu 1 van de nabijgelegen groepsaccommodaties in Nederland en beleef een weekend dat nog lang over de tong zal gaan.

To top