De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust

Nederland heeft prachtige stranden. Het blijft niet alleen bij de prachtige stranden, want naast de variërende kustlijn zijn er namelijk ook enorm veel leuke strandtentjes te vinden. Wie krijgt er nu geen trek na een dagje het strandleven ervaren?

Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste strandtentjes die wij in Nederland gevonden hebben.

#1 Kaapduin in Dishoek

We trappen af met strandpaviljoen Kaapduin. Een eigentijds en sfeervol restaurant gelegen net over de duinen bij Dishoek. Lunchen of dineren doe je hier terwijl je genieten kunt van de vele langsvarende schepen.

Ook wanneer je op zoek bent naar een feestlocatie zit je hier goed. je kunt dit paviljoen namelijk afhuren voor verjaardagen, reünie, bedrijfsfeesten en zelfs voor een bruiloft. Stel je eens voor wat voor een superlocatie het zou zijn.

#2 Ubuntu in Zandvoort

Hier hangt een zeer ontspannen sfeer, waardoor je er de gehele dag kunt vertoeven. Het is de mix van Bali, Ibiza en Zuid-Afrika die u het gevoel geeft dat je ver weg op vakantie bent wanneer je dit strandtentje bezoekt.

Op de vrijdag wordt er met enige regelmaat ‘Friday Braaiday’ georganiseerd, je kunt er dan genieten van livemuziek en heerlijke barbecue gerechten.

#3 Paviljoen West aan Zee op Terschelling

Genieten op een uniek plekje op Terschelling? Breng dan een bezoekje aan paviljoen West aan Zee. Het strandpaviljoen staat bekend om zijn zelfgemaakte cheesecake, maar er is meer… Je kunt hier genieten van de lekkerste huis geperste sappen, huisgemaakt gebak en chocolaterie en zelf gerookte vis. 2 à 3 keer per week wordt er zalm en makreel gerookt door Rob de Roker, heerlijk toch?

#4 De Oase in Domburg

Op een mooi gelegen strand in de Zeeuwse plaats Domburg, vind je dit strandpaviljoen. Wil je genieten van het strand met je kinderen, maar ook lekker genieten van de Zeeuwse keuken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Voor je kinderen zijn er speciale kindermenu’s beschikbaar, je kiest natuurlijk voor één van de Zeeuwse specialiteiten welke je op de menukaart kunt vinden.

Na het eten kunnen je kinderen zich vermaken in de speelhoek waardoor je nog de gehele avond kunt genieten van het strandleven en de ondergaande zon. Klinkt goed niet?

#5 Pure C in Cadzand

Genieten van een heerlijk sterrenmaal, met toegankelijke gerechten? Dat doe je bij Pure C in Cadzand. Het restaurant is opgericht door Sergio Herman en de gerechten worden bereid door de chef Syrco Bakker.

Naast het heerlijke eten, kun je bij Pure C ook genieten van een geweldig uitzicht. Het restaurant is gelegen op de duinen en biedt uitzicht over de zee, het strand en de duinen.

Letterlijk vertaald van de Schiermonnikoger taal naar het Nederlands draagt dit restaurant de naam ‘Noorderstrand’. De taal die nu nog maar door een handje vol eilanders gesproken wordt, lijkt erg op de Friese taal met invloeden uit Scandinavische landen en Engeland.

Het uitzicht van restaurant Norderstraun is iets dat nooit verveelt, u kijkt namelijk ver uit over de altijd veranderende zee. Zomers kun je heerlijk vertoeven op het terras waar dat je ’s winters voor de open haard kunt zitten en genieten van een kop warme chocolademelk of huisgemaakte erwtensoep.

Mocht je op de planning hebben om eens naar de Waddeneilanden te reizen, dan is dit restaurant op Schiermonnikoog een goede bestemming.

#7 Timboektoe in Wijk aan Zee

Het gehele jaar kun je hier terecht. Het is dé plek in Wijk aan Zee voor surfers en andere watersport beoefenaars. De fundering van dit strandtentje is goede muziek en lekker eten. De professionele open keuken is er voor iedere gelegenheid. Lunch, diner of een klein hapje, het kan er allemaal.

Naast dat je er heerlijk kunt eten, maak je ook nog eens kans op een leuk feestje. Dit strandtentje geeft namelijk regelmatig feestjes met de hipste bands en/of de beste Dj’s.

#8 Barbarossa Beach in Scheveningen

Gelegen aan het ‘zwarte pad’ vind je één van de bekendste strandtenten in Scheveningen, Barbarossa Beach. Dit restaurant mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje van hippe strandtentjes. Je kunt genieten van de lekkerste fusiongerechten uit de mediterrane en Aziatische keuken terwijl u op het strand van Nederland de zonsondergang bewonderd.

Let er wel op dat ze niet het gehele jaar geopend zijn, het restaurant houdt namelijk net zoals velen anderen in Scheveningen, een winterslaap. Vanaf 23 Maart is Barbarossa Beach en gedurende de gehele zomerperiode is Barbarossa Beach geopend.

Tip! Wil je bij Barbarossa Beach gaan eten, zorg er dan voor dat je hebt gereserveerd, zodat je gegarandeerd een plekje hebt. Het restaurant is namelijk zo veel bezocht, dat het regelmatig vol zit.

#9 Woodstock 69 in Bloemendaal

Doordeweeks geniet je hier op een strandbedje van de ruige kust en woeste zee. In het weekend gaan alle remmen los. De agenda staat namelijk vol met de leukste evenementen en feestjes.

Nieuw seizoen, nieuwe keuken. De menukaart wordt ieder jaar opnieuw samengesteld, zodat je altijd kunt genieten van de lekkerste gerechten op de juiste tijd.

De combinatie van evenementen met een goede menukaart is goud. Want, wist je dat mensen vanuit de hele wereld speciaal naar Woodstock 69 afreizen om het “speciale gevoel” te ervaren.

Zeker de moeite waard om zelf ook eens te ervaren!

#10 Het Badhuys op Vlieland

Dit paviljoen kan en mag niet missen van deze lijst. Op 6 juli 2017 is dit strandpaviljoen namelijk uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Nederland, en terecht!

De gezelligheid en sfeervolle ambiance zijn de ingrediënten voor deze succesformule.

Met haar openingstijden over het gehele jaar, kun je er elke dag terecht van 10.00 uur tot 23.00 uur voor ontbijt, lunch of diner. De keuken van het Badhuys is geïnspireerd op de verschillende seizoenen maar zeker ook door de locatie op het strand. Wil je liever relaxen op één van de strandbedjes of lekker hangen in de katoenen strandstoelen, dan kan hier ook.

Elke vrijdagavond (gedurende de zomermaanden) is het tijd voor de vismarkt. Er staat dan een grote barbecue waar allerlei soorten verse vis word gegrild.

Ben je al klaar voor de Nederlandse kust?

In alle rust genieten op een van de mooie stranden, lekker eten bij een van de gezellige strandtentjes of een gezellige avond beleven tijdens een van de leuke feesten. Je weet nu waar je moet zijn.

To top