GROEPEN.NL

De 4 leukste spellen voor grote (vrienden)groepen

 
 

De 4 leukste spellen voor grote (vrienden)groepen

Wat goed gezelschap, lekker eten en drinken en gezellige groepsactiviteiten met elkaar gemeen hebben? Ze vormen stuk voor stuk onmisbare onderdelen voor een onvergetelijk vrienden- team- of familieweekend. Een fijn moment voor net dat beetje extra gezelligheid, ontspanning en entertainment. Zorgt het organiseren van een gezellig weekendje weg voor de nodige keuzestress en ben je op zoek naar een gezellig middag- of avondvullend programma? In dit blog introduceren wij je met een top 4 leuke spellen voor grote groepen die tot lang na afloop voor de nodige gespreksstof gaan zorgen. 

 

Laat Geocaching je verrassen 

Geocaching past geheel in het straatje bij liefhebbers van de actievere spellen. Hoor je er voor het eerst van? Dat vraagt om een korte uitleg. Dit spel wijst je, via een gratis te downloaden app, de weg naar meer dan 2 miljoen levensechte ‘schatten’ over de hele wereld. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is minimaal een smartphone of tablet waarop de locaties worden aangegeven. De specifieke schatten liggen niet begraven, maar zijn meestal met het blote oog zichtbaar wanneer men goed zoekt. Vastgeschroefd aan een paaltje, een bloembak, onder een loszittende stoeptegel of verstopt onder losliggende bladeren. Iedere schat bestaat uit een omhulsel waar een klein boekje in verstopt zit om je naam en het moment van vinden in te noteren. Dit geeft direct een leuk inzicht in je voorgangers. Een leuke en snelle manier om niet alleen elkaar, maar ook de omgeving beter te leren kennen. Wie slaagt erin om de meeste schatten te ontdekken en laat zijn of haar krabbel achter voor de volgende gelukszoeker? 

Neem deel aan een pub quiz of organiseer hem zelf 

De volgende in het rijtje groepsactiviteiten heeft het laatste jaar snel aan populariteit gewonnen en wat ons betreft meer dan terecht. De pub quiz biedt precies dat wat je van een quiz mag verwachten en meer! Gevuld met meerdere rondes vol vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: actualiteit, kunst, films, muziek, topografie of geschiedenis. De diversiteit aan vragen zorgt ervoor dat alle kennis in ieder team aangeboord dient te worden om goed te scoren. Je aanmelden voor een georganiseerde pub quiz gaat vaak online. Google tijdens het plannen van je weekend of er eentje op de planning staat in de lokale horeca. Is dit niet het geval? Neem dan in een van onze grote vakantiehuizen het heft in eigen hand en organiseer er zelf eentje. Alle vragen zijn natuurlijk zelf te bedenken, of voor een bescheiden bedrag aan te schaffen, wanneer je in een minder creatieve bui bent. Welk team weet boven de rest uit te steken en gaat er met de eeuwige roem vandoor? 

Van ruilen komt… 

Deze groepsactiviteit vraagt nauwelijks voorbereiding en is zo oud als de tijd zelf. Verdeel het gezelschap in gelijke aantallen over meerdere groepen en voorzie alle partijen van een doodeenvoudig voorwerp als een ei of een appel. Iedere groep krijgt een vooraf vastgesteld tijdslot waarin dit item in de omgeving geruild dient te worden tegen voorwerpen die groter, mooier of kostbaarder zijn. Nieuw verkregen voorwerpen mogen vervolgens weer worden geruild, zo lang als de tijd loopt. Wie slaagt erin om binnen de gestelde tijd met het mooiste voorwerp naar het afgesproken verzamelpunt terug te keren? In al haar eenvoud vormt deze groepsactiviteit een van de leukste spellen voor grote groepen en ben je verzekerd van een plezierige middag. Spreek vooraf wel duidelijk af waarop de uiteindelijke beoordeling zich richt. Gaat het om de grootste, duurste of de meest originele buit? Wij zijn benieuwd. 

Ga samen los tijdens een middag paintballen

Zijn alle bovenstaande groepsactiviteiten je net niet avontuurlijk genoeg en ben je met je gezelschap uit op een middag vol actie? Dan biedt een middagje paintballen uitkomst. Wie de tegenstander is, zal afhangen van de omvang van de groep. Komt het totaal boven de 9 uit, dan ligt een verdeling in een tweetal kampen voor de hand. Kleinere groepen kunnen het als een front in verschillende spelvormen opnemen tegen andere families of vriendengroepen. Verover de vlag van het andere team of blijf als team het langste ‘in leven’. De mogelijkheid om vol overgave te rennen en vliegen door en over de paintballruimte maakt dit tot een van de populairste spellen voor grote groepen. Steek jezelf in een beschermende legeroutfit en ga elkaar met geweren vol verfballen te lijf. Weet jij ongeschonden uit de strijd te komen? 

Breng je weekend door in 1 van onze groepsaccommodaties binnen Nederland

Ieder weekendje weg vraagt om een slaapplek waar je volledig tot rust komt. Is met de vondst van een leuke groepsactiviteit de agenda tot de nok toe gevuld en ontbreekt het alleen nog aan een fijne bungalow of een van onze grote vakantiehuizen? Boek deze dan hier en beleef een weekend om niet snel te vergeten.