Top 5 vakantie activiteiten: Wat te doen op Texel

We kijken er ieder jaar naar uit en toch zorgt het ook altijd voor een hoop extra gedoe. Op vakantie gaan. Met alle keuzemogelijkheden vandaag de dag kan het kiezen van een fijne bestemming al voor de eerste paniek zorgen. Het is een slimme manier om bergen extra stress en reistijd te ontwijken: kiezen voor een vakantie in eigen land. Een optie die de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen heeft. En terecht. Ben jij nog op zoek naar dé ideale plek om je zomer door te brengen? Ontdek binnen dit blog een fraai rijtje activiteiten die ervoor zorgen dat de zomer van 2019 dankzij je vakantie op Texel er eentje wordt om nooit meer te vergeten.

Beklim de vuurtoren bij een bezoekje aan het strand 

Hoewel Nederland er niet direct om bekend staat zit ons land vol met mooie stranden waar het in de zomermaanden heerlijk vertoeven is. Vanaf je vakantiehuis in Texel ben je er bovendien in no time. Aan de langgerekte kust kom je er onder de brandende zomerzon gemakkelijk even helemaal tot rust. Ook wanneer stilzitten niet je sterkste eigenschap is vormt het strand een prima plek om een fijne zomerdag te beleven. Maak er een lange strandwandeling, neem een beachball set mee of beklim de vuurrode vuurtoren welke te vinden is in het noorden, ter hoogte van pier 33. Een garantie voor het mooiste uitzicht van Texel.

Ontdek de Texel zoo 

Ben je een grote fan van dieren? Verwen jezelf en naasten dan tijdens je vakantie op Texel met een bezoek aan het lokale dierenpark. Met 40 verschillende diersoorten kijkt jong en oud er een dag lang de ogen uit. Van energieke stokstaartjes en de meest exotische papegaaien tot een spectaculaire roofvogelshow, je beleeft het in de Texel Zoo. In tegenstelling tot vele andere dierenparken is het hier toegestaan om de aanwezige vogels en vissen met speciale voerpakketjes zelf te voeren.

De vele zomerevenementen geven Texel kleur 

Wie graag extra gezelligheid opzoekt valt in de zomermaanden met zijn of haar neus in de boter. Van begin juni tot eind augustus worden er in de verschillende schilderachtige dorpjes wisselende zomerevenementen georganiseerd. Wat te denken van De Ronde Om Texel, de grootste catamaran zeilrace ter wereld. Het Wavesfestival hieromheen zorgt voor extra vermaak in de vorm van sport, muziek en meer.

Wanneer je vakantie op Texel niet in het teken staat van sport valt er op verschillende evenementen genoeg te beleven. Zo geniet je eind juni 3 dagen lang van veel vrolijke jazzklanken tijdens het Jazz on the Waves festival. Neus je graag tussen 2e hands spulletjes, speurend naar verschillende gadgets die goed van pas komen? Dan kun je op de lokale kofferbakmarkt in De Koog je hart ophalen.

Bezoek de leukste dorpjes van Texel

Op Texel zijn vele kleine dorpjes die in de zomermaanden goed gevonden worden door de bezoekende toeristen. Met name het dorp De Koog is een populaire bestemming. Het staat dankzij haar ruime afwisseling aan boetiekjes, restaurants en gezellige cafétjes ook wel bekend als het Scheveningen van Texel. Op deze plekken wordt in de zomer veelal voor extra entertainment gezorgd.

Den Burg mag zich het grootste dorp van het Waddeneiland noemen. Het imponerende aantal van 64 aanwezige rijksmonumenten tonen aan dat dit dorp haar authentieke uitstaling behouden heeft, zonder aan gezelligheid in te leveren. Je hebt er niet alleen de mogelijkheid veel over de geschiedenis te ontdekken, er is genoeg gelegenheid tot een uitgebreide dag shoppen.

Een derde dorp dat we absoluut niet mogen vergeten is het zuidelijk gelegen Den Hoorn. Iets minder toeristisch dan de bovenstaande locaties en een aanrader als je op zoek bent naar een natuurlijkere omgeving. Met het Nationaal Park Duinen van Texel als een onmiskenbaar hoogtepunt. Van een heerlijke wandeling tot het afleggen van een actieve mountainbikeroute, in deze omgeving zit je helemaal goed.

Ontdek Texel op de fiets

Tijdens je vakantie Texel van voor tot achter ontdekken? Dit gaat een stuk makkelijker op de fiets! Op het Waddeneiland zijn vele speciale fietsroutes aangelegd die het mogelijk maken om op ontdekkingstocht te gaan. Wil je graag verrast worden? Neem dan eens de Jan Wolkers fietsroute. Een 27km lange tocht die je langs vele plekken voert die hebben gediend als inspiratiebron voor een van Nederlands bekendste schrijvers ooit. Over het hele eiland zijn meerdere locaties te vinden waar je gemakkelijk voor groot en klein een fiets huurt. In een groepsaccommodatie te Texel kom je na afloop volledig tot rust of maak je het nog lang gezellig met je vrienden of familie.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvergetelijke tijd van te maken. Kom maar op met die zomer!

To top