GROEPEN.NL
1300+ Groepsaccommodaties voor kleine en grote groepen

Groepsaccommodatie Lutjebroek (LJB-1369)

 
 
405555Nee
 
 • Polderwater (direct aangelegen)
 • Altijd bbq-weer door overkapping
 • Luxe whirlpool
 • Losse sfeer vanwege campinggevoel
 • Gratis kano's en bootjes
 
Deel via:
 

Omschrijving

Deze groepsaccommodatie bestaat uit vijf grote 4 persoons safaritenten die naast elkaar staan in de bloemenkas! De gevel aan de noordkant is in zijn geheel verwijdert zodat er glazen afdak is ontstaan.  Het overige deel van de bloemenkas is door een glazen tussenwand gescheiden van de "glamping". Hier worden nog gewoon bloemen geteeld door de camping eigenaar. Voor de safaritenten loopt een brede recreatie vaart. Iedere safaritent heeft zijn eigen steigertje/terras met tuinset aan dit water. Geopend van medio maart t/m half november. In de zomermaanden worden uitsluitend de safaritenten aan de waterkant verhuurd. (tot ca. 20 personen)  Dit in verband met te hoog oplopende temperaturen in de kas. 

Een unieke ervaring tijdens je weekendje weg in Noord Holland

Iedere safaritent is compleet ingericht met keukentje en inventaris en heeft 2 slaapkamers, zodat je buiten de groep ook een eigen plek hebt. De badkamers in de safaritenten hebben een wc, dubbele wastafel en douche cabine. Per safaritent heb je een badkamer. Deze badkamers hebben geen dak en de vegetatie groeit zonder probleem naar binnen, wat de tropische sfeer nog meer benadrukt. Voor de allerkleinsten zijn er zwemvesten en er is een kinderstoel. Groepen vanaf 21 personen worden er extra 2 persoons tenten met bedden en een eigen sanitairunit ingezet worden. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de groep. Deze tent(-en) staan ook opgesteld in de kas. De gemeenschappelijke ruimte heeft een pooltafel, tafeltennis, trampoline, pizza steenoven, Amerikaanse BBQ, springkussen en een koffieautomaat met zithoek, ook staat er een heuse whirlpool. Allemaal gratis. Voor muziek en lounge is er een grote sfeervolle (verwarmde) oosterse tent, waar je met zijn allen tot in de kleine uurtjes bij elkaar kunt zitten. Buiten op het grote veld kun je voetballen badmintonnen e.d. Hier lopen 2 geiten. Op deze plek staat een grote klimboom (op eigen risico). Er zijn gratis bootjes en kano's. Via de eigenaar is het ook mogelijk grotere boten te huren. Deze boten zijn voorzien van koelboxen. 
Na 23.00 uur alleen muziek/feest in de gemeenschappelijke ruimten. Meegebrachte muziekinstallaties in overleg! Voor een groter feest kun je samen met ons een evenementenvergunning aanvragen, of gebruik maken van onze professionele silent disco installatie. Die we tegen een kleine vergoeding beschikbaar stellen, voor het hele weekend.

Samen bootje varen door de verschillende dorpen

Lutjebroek ligt in de historische driehoek Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Een paar honderd meter bij ons vandaan is een groot overdekt partycentrum met kartbanen, lasergame paintball, indoor speeltuin, diverse restaurants e.d. De omgeving leent zich bij uitstek voor het varen en vissen in ons polderwater. Er is meer dan 400 km vaar/vis water in de omgeving! Ook zijn er fietsen te huur om het (platte) West-Friesland te ontdekken. 

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Noord-Holland

Voorzieningen

Soort gezelschap

 1. Jongeren < 30 jaar niet toegestaan
 2. Familiegroep
 3. Vriendengroep
 4. Sportgroep
 5. School
 6. Vergadergroep

Ligging accommodatie

 1. Bij of op camping
 2. Landelijk
 3. Bij recreatiewater
 4. Bij rivier/beek

Algemene gegevens

 1. Slaapkamer met eigen sanitair
 2. Exclusief voor 1 groep
 3. Wifi

Faciliteiten (Binnen)

 1. Zithoek
 2. Stookhout aanwezig
 3. Extra recreatie ruimte
 4. m2 extra recreatie ruimte: 800
 5. Tafeltennistafel

Faciliteiten (Buiten)

 1. Terras
 2. Terras overdekt
 3. Tuin/Erf is omheind
 4. Speelveld
 5. Water/sloot op terrein
 6. Fietsenberging
 7. Barbecue
 8. Kampvuurplaats
 9. Trampoline
 10. Schommel
 11. Glijbaan

Wellness

 1. Whirlpool/Hottub

Keuken

 1. Soort fornuis: Elektrisch
 2. Aantal pitten: 2
 3. Vaatwasser
 4. Koelkast
 5. Magnetron
 6. Vloer keuken: Anders

Sanitair

 1. Toilet: 5
 2. Douche: 5
 3. Wastafel: 10

Afstanden tot

 1. Bos & Heide: < 5 km
 2. Bushalte: < 1 km
 3. Golfbaan: < 5 km
 4. Sauna: < 25 km
 5. Treinstation: < 5 km
 6. Winkels: < 1 km

Kamerindeling

Begane grond

Sanitaire ruimte per tent vanaf 21 personen een douche/toilet/wastafel
  Slaapkamer 01
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 02
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 03
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 04
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 05
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 6 (vanaf 2020)
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 7 (vanaf 2020)
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 8 (vanaf 2020)
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 9 (vanaf 2020)
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 10 (vanaf 2020)
  1. 1-persoonsbed: 2
  Slaapkamer 11 tot en met 20 zijn de extra tenten
  1. 1-persoonsbed: 2
  2. Toilet: 1
  3. Douche: 1
  4. Wastafel: 1
  Sanitaire ruimte 1
  1. Toilet: 1
  2. Douche: 1
  3. Wastafel: 2
  Sanitaire ruimte 2
  1. Toilet: 1
  2. Douche: 1
  3. Wastafel: 2
  Sanitaire ruimte 3
  1. Toilet: 1
  2. Douche: 1
  3. Wastafel: 2
  Sanitaire ruimte 4
  1. Toilet: 1
  2. Douche: 1
  3. Wastafel: 2
  Sanitaire ruimte 5
  1. Toilet: 1
  2. Douche: 1
  3. Wastafel: 2

  Recensies

  1. 9,7

   Geweldige aparte groeps accommodatie met een zeer gastvrije gastheer voor wie niets te gek is.

   Oktober 2023 - Vriendengroep - Rona v.

   

  Groepen.nl treedt bij deze accommodatie op als intermediair

   
   
   
  405555Nee
   
  • Polderwater (direct aangelegen)
  • Altijd bbq-weer door overkapping
  • Luxe whirlpool
  • Losse sfeer vanwege campinggevoel
  • Gratis kano's en bootjes
   

  9,7

  Onze gasten geven deze accommodatie gemiddeld een 9,7. Hiernaast een overzicht van de laatste 1 recensies.

   

  Deel deze groepsaccommodatie

   

  Locatie & faciliteiten

   

  Miramar Zeemuseum

  Miramar Zeemuseum toont u de indrukwekkende collectie zeecuriosa die de reislustige juffrouw Warners vanuit alle wereldzeeën en werelddelen heeft verzameld. Miramar Zeemuseum organiseert jaarlijks grote wisselexposities. Daarnaast heeft het museum een een rariteitenkabinet of ‘wunderkammer’. Er is een café met terras en een winkel. In ons ‘Science café’ organiseren we interessante lezingen van onder andere Redmond O’Hanlon, Midas Dekkers en anderen. Houd voor deze en andere activiteiten onze website in de gaten. U kunt bij ons tevens terecht voor rondleidingen, excursies, kinderpartijtjes, kinderactiviteiten, schoolbezoek en zaalverhuur.

  Toverland

  Gasten op adem laten komen en helpen loskomen van de waan van alledag. Dit doen we door een uitgekiend palet aan te bieden van attracties, shows, speeltoestellen, lekker eten en drinken, prachtige natuur, gedetailleerde thematisering én vooral…… met behulp van ons geheime wapen: onze medewerkers! De échte magie van Toverland is namelijk de bezieling en het eigenaarschap van onze medewerkers. Zij creëren die gelukservaringen door onze gasten écht te zien, ze onder te dompelen in gastvrijheid en door hun verwachtingen te overtreffen.

  Aquadrome

  Een spetterend dagje uit!

  Apenheul

  De Apenheul is uniek in de wereld. Nergens zijn zoveel verschillende soorten apen bij elkaar. In de Apenheul lopen wel tweehonderd verschillende soorten vrij rond tussen de bezoekers. Kinderen vermaken zich prima. Op de avontuurlijke MekranotiTrail beleven ze via touwbruggen, klimtorens en wiebelbruggen hoe het is om hun weg te vinden in het oerwoud. Het dierenpark werd in 2008 gerenoveerd en heeft een Amazonebrug gekregen van wel tweehonderd meter lang. Deze slingert tussen de verschillende apeneilanden.

  Aqua Zoo Friesland

  De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki's en rode vari's op het lemureneiland. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park. Ontmoet tijdens de Zoo Times bijzondere dieren waar allerlei interessante informatie over wordt verteld.

  Avifauna

  Waarom is een flamingo roze? Hoeveel weegt de kleinste kolibrie? En wat is de grootste vogel ter wereld? Kom het zelf uitvogelen in Vogelpark Avifauna!

  Burgers Zoo

  In Burgers' Zoo ontdekken de bezoekers natuurgebieden uit de hele wereld. De dierenverblijven zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Het Arnhemse dierenpark is ingedeeld in verschillende thematische leefgebieden, zoals het tropische regenwoud, de rotswoestijn, de Oost-Afrikaanse savanne, het tropische koraalrif en een tropisch vloedbos. Johan Burgers is de grondlegger van de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. In 1913 stelde hij zijn fazanterie open voor publiek. Tien jaar later verhuisde hij naar een groter terrein in de Gelderse stad, waar hij ook andere dieren ging houden. In 1923 werd dan ook Burgers' Dierenpark opgericht. Het bijzondere aan het huidige - én het vroegere - Burgers' Zoo is dat het allemaal tralieloze verblijven zijn.

  Dierenpark Amersfoort

  In DierenPark Amersfoort zie je alle dieren van heel dichtbij. Je staat vaak letterlijk neus aan neus met niets minder dan een glazen wand tussen jou en de dieren. Bij de lange giraffen op de Savanne sta je op dezelfde hoogte en kijk je recht in hun grote ogen. In de Stad der Oudheid zie je krokodillen, bavianen en de indrukwekkende tijgers.

  Dierenpark Artis

  Artis heeft dieren van over de hele wereld! Er zijn in Artis ruim 250 soorten vogels en zoogdieren. Verder leven in Artis reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren.

  Diergaarde Blijdorp

  Één van Europa's mooiste dierentuinen ligt in Rotterdam! Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot één van de mooiste dierentuinen van Europa. Van lente tot winter is er van alles te beleven. Reis met ons mee door de werelddelen en bewonder de vele dieren in hun zo natuurlijk mogelijke omgeving.

  Dolfinarium

  Het Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het werd geopend in 1965. In 2006 trok het Dolfinarium meer dan 800.000 bezoekers. In 2007 waren dat er 720.000. Het is een park met diverse bassins in de open lucht en een bassin in een grote ronde hal. De dolfijnen zijn er ondergebracht in grote zoutwaterbassins (waaronder het overdekte) en worden onder andere getraind om shows te geven. Die worden een aantal malen per dag voor het publiek gegeven. Ook andere dieren geven shows, waaronder de walrussen en zeeleeuwen. In het park is een overzicht te krijgen van de verschillende shows die op een dag gegeven worden. Het Dolfinarium heeft, behalve de dierenverblijven met de shows, ook een eigen strand aan het Veluwemeer. Ook zijn er verschillende grote en kleinere speeltuinen in het park te vinden en staan in het park verschillende Boeibakens met informatie over een bepaalde diersoort. Tevens is er een filmtheater achterin het park, waar een 3D-film wordt vertoond, op dit moment: de ingekorte versie van Spetter en het Romanov-Raadsel. De film is eigenlijk een 4D-film, omdat er verschillende special effects (trillingen, wind, water) in de stoelen zitten verwerkt. De film kan alleen optimaal bekeken worden als men het brilletje draagt dat bij de ingang wordt uitgedeeld.

  Gaiapark Kerkrade

  In het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt GaiaPark Kerkrade Zoo, het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw is ontworpen en gebouwd. Het resultaat is dan ook bijzonder: weidse vergezichten, een overweldigende natuurbeleving, speciale speelvoorzieningen, ruime dierverblijven, spannende architectuur en een gevarieerde diercollectie. Dat alles in het Limburgse heuvellandschap. Dichterbij de natuur kun je in een dierentuin niet komen.

  Ouwehands Dierenpark

  Reptielenzoo Iguana

  Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vier gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieen en insecten uit de gehele wereld te zien. De groote van de dieren loopt uiteen van vijf centimeter (de giftige Keizerschorpioen) tot meer dan 6 1/2 meter (Netpython). Verder treft u o.a. aan: kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schildpadden, insecten, vogelspinnen, enz. Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonger dieren te zien zijn. U kunt oog in oog komen te staan met de giganten uit de reptielenwereld. Een belevenis die u niet mag missen! Een bezoek van ons tentoonstelling duurt gemiddeld 1 1/2 uur .

  Safaripark Beekse Bergen

  Afrika in één dag beleven in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek wacht een Afrikaans avontuur met brullende leeuwen, nieuwsgierige giraffen en overstekende zebra's. Het safaripark is 365 dagen per jaar geopend. In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.500 dieren in hun natuurlijke omgeving. Ook Calimero - de grootste olifant van Europa - woont hier. Net als neushoorns, chimpansees en jachtluipaarden. Ervaar een safari in de zomer met de ondergaande zon of ervaar de safari in de winter waarin de dieren zich heel anders gedragen.

  Vlinderparadijs

  Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juuwelen van de natuur in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs "Papiliorama" Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

  Wereldtuinen Mondo Verde

  U bent welkom in de prachtige Wereldtuinen Mondo Verde! Hier kan iedereen een hele dag vol (ont)spanning en plezier beleven. Het 250.000 M2 grote park kent 4 themaparken. Dus kom genieten van tuinen, kunst en cultuur in de Wereldtuinen. Kijk uw ogen uit in het dierenpark met apen, vogels, vissen, zeldzame schapenrassen, walibi's en een supergrote kinderboerderij. Beleef spanning en plezier in het spannende Dinofauna met de 14 meter grote reus van de Apenijnen in het midden van dit superspannende bos. En beleef ook uren plezier in de vele attracties, waaronder een touwvlot, stenen rotspad, klimvulkanen, houten speeltoestellen en een echte botsautotent. Beleef de dag van uw leven en kom naar Mondo Verde in Landgraaf!

  Zeehondencreche Pieterburen

  Een bezoek aan de Zeehondencrèche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken.

  Zoo Parc Overloon

  Beleef een spannende ontdekkingsreis langs vele bijzondere dier- en plantensoorten in het natuurlijkste dierenpark van Nederland. In Zoo Parc Overloon worden mens en dier ondergedompeld in de natuur! Het 21 hectare grote park bestaat uit onderstaande gebieden met bijzondere diersoorten in ruime, natuurlijke biotopen: - ZooRama (ruim 1.850 m2 geheel overdekt) - Nature Trail 1 - Promenade - Nature Trail 2

  Amusementspark Tivoli

  Leef je uit in de achtbaan, botsauto's BeeBee, de botsboten, Harm's Kippenfarm, trampolines, buggy's, binnenspeeltuin Circus Fun City of in één van de vele andere attracties!! Ook is het feest met het animatieteam! Poppenkast, schminken, dansen, zingen en nog veel meer. Ze zijn een hoop van plan om het supergezellig te maken in ons park. Let op: Tiffi & Toffi vinden het ook leuk om in het park te spelen. Wie weet ontmoet jij ze wel!

  Apekooi Groningen

  Het leukste spel bij gymnastiek: rennen, springen, klimmen, glijden, verstoppen en weer wegrennen. Zonder de vloer te raken, dat is Apekooi! Kinderpartycentrum Apekooi is gebaseerd op dit spel, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de enorme speelkooi vol verrassende hoeken. Kruipen door tunnels Zig-zag omhoog door de torens om vervolgens door de glijbanen weer naar beneden te zoeven en een plons in een ballenbad te nemen en... er is nog veel meer! Ook voor de allerkleinsten

  Attractiepark de Goudvis

  er zijn 3 overdekte speelparadijzen, meer dan 2200m2 overdekt speelplezier. Spannend en avontuurlijk waar kinderen van 0 t/m 11 jaar zich kunnen vermaken met o.a. de ballenbakken, klauternetten, hobbelhindernissen, glijbanen, kabelbaan met vangnet, bouncebalkooi (indoor voetbal), speelhuisjes, luchtkussens, monorail, rodelbaan, trampolines, bouwhoek en nog veel meer. Ook voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar is er een speciale softplay-hoek ingericht met een trap-tunnel-glijbaan combinatie en diverse softplay-attributen. In het speelparadijs is een cafetaria aanwezig waar eten en drinken besteld kan worden. Het is namelijk niet toegestaan meegebrachte etens- en drinkwaren te nuttigen in het speelparadijs. Ook is er in het speelparadijs een toiletvoorziening waar u uw baby kunt verschonen. In de buitenspeeltuin treft u o.a. de volgende attracties aan; grote zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussen, trapskelters, schommels, wippen, kabelbanen, glijbanen, waterfietsen, kettingbrug (door het water), de grootste airtrampoline van Europa (400 m2) een speelkasteel met klimwand en glijbaan en nog veel meer.

  Attractiepark Duinen Zathe

  Er zijn diverse attracties zoals draaimolens, luchtkussens, eenEen attractiepark voor een compleet dagje uit. Er zijn diverse attracties zoals draaimolens, luchtkussens, etc.

  Attraktiepark Sprookjeshof

  Welkom jongens en meisjes , dames en heren. Zijn jullie op zoek naar een dag vol spanning en plezier? Kom dan gezellig een dag bij het Sprookjeshof in Zuidlaren op bezoek, dat is genieten voor jong en oud. Het maakt helemaal niks uit of het nou mooi of slecht weer is. Jullie kunnen buiten en binnen spelen en het gehele jaar door. Naast onze buitenspeeltuin en overdekte kabouter klauter kasteel is er natuurlijk ook ons sprookjespark en kinderboerderij en als dat nog niet genoeg is kunnen jullie ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer.

  Avonturenpark Hellendoorn

  Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark met ruim 30 attracties en shows voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Samen spetteren in de wildwaterbanen, razendsnel over de kop in de achtbanen, of samen genieten van een spectaculaire of juist speciale familieshow? Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedereen een leuk avontuur.

  De Chinese Schouw boten

  Drouwenerzand Attractiepark

  Efteling

  De Efteling werd op 31 mei 1952 officieel geopend. Met name Pieck zorgde voor de feeërieke sfeer die de Efteling kenmerkt. Deze wordt tot op de dag van vandaag gekoesterd en bewaakt. In de decennia die volgden, groeide 'de Efteling' uit tot 'de Wereld van de Efteling'.

  Familie pretpark de Waarbeek

  Voor een betaalbare prijs, kun je de hele dag genieten van de Botsauto's, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, de Bungee Diver, de Toffe Twister en de antieke Zweefmolen. Je kunt ook lekker met de Zweefbanen hoog boven het water zoeven of vliegen in je eigen ufo in de Skyflyer.

  Familiepark DippieDoe

  Het arsenaal

  Van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven! Het Arsenaal laat je zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Eerst maak je kennis met Kapitein Zwartbaard en zijn belevenissen aan boord van zijn schip, hij neemt je mee op avontuur door de piratenwereld in 'A Pirates Adventure'. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een vleugje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat 'zeebenen' zijn. Dan wordt het tijd voor het echte werk, je ervaart een bloedstollende zeeslag aan boord van de scheepssimulator.

  Kinderstad Heerlen

  Koningin Juliana Toren

  De Koningin Juliana Toren is Nederlands meest complete familiepretpark. Het park biedt bijzonder veel, plezierig en veilig vermaak, ook voor de allerkleinsten. Gelegen aan de rand van bosrijk Apeldoorn, is het park niet alleen goed bereikbaar, maar zorgt de groene Veluwse omgeving bovendien voor een prachtig, sfeervol decor.

  Land van Jan Klaassen

  Het land van Jan Klaassen is een groot speelland. Rondom het kasteel van Jan Klaassen kunnen kinderen zich vermaken met al het speelmateriaal. Ouderwets spelen voor kinderen tot 8 jaar. * 30.000 m2 buitenspeeltuin * 2.000 m2 binnenspeeltuin * Het grootste poppentheater van Nederland - Echt kasteel met o.a. theaterzaal - Fantastische speel- en klimtoestellen - Jan Klaassen express - Doolhof met lachspiegels - 15 meter touwbrug - Iedere dag poppentheater - Heerlijk eten bij Katrijn - Groot terras

  Madurodam

  Miniatuurstad Madurodam, heel Holland in één stad! De wereldberoemde miniatuurstad Madurodam is al bijna 60 jaar bij uitstek geschikt om kennis te maken met alle verrassende aspecten van Nederland: Amsterdamse grachtenpanden, de Domtoren in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de Gouden Koets en een deel van de Deltawerken. In Madurodam is alles waar Nederland beroemd om is op schaal 1:25 nagebouwd tot in het kleinste detail.

  Overdekt speelparadijs KidZcity

  KidZcity is een sfeervolle kinderstad met attracties voor groot en klein. Alle bewegende attracties worden vakkundig door onze operators bediend. De kinderen kunnen zelfstandig de attracties bezoeken terwijl ouders of begeleiders zorgeloos op één van de terrassen plaatsnemen. Lekker meespelen mag natuurlijk ook. En het weer speelt geen rol. De overdekte hallen garanderen "KidZcity weer !" Het schijnt af en toe wel te onweren boven het kasteel!

  Plopsa Indoor Coevorden

  Plopsa Indoor Coevorden, gelegen in de noordelijke provincie Drenthe, is het eerste Nederlandse Plopsa-park. Het indoorpark met meer dan 20 attracties zorgt voor plezier voor alle kinderen! Plopsa Indoor Coevorden biedt de ideale plaats voor een groepsuitstap.

  Plopsa Indoor Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt is het allereerste deels overdekte themapark van België in Hasselt, gelegen naast de Ethias Arena en Grenslandhallen. Het park behoort tot de Plopsa-groep, de themaparkdivisie van Studio 100.

  Plopsaland De Panne

  Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma's Kabouter Plop en Samson en Gert van Studio 100.

  Pyramide van Austerlitz

  Een dagje naar 'de pyramide' is een feest voor het hele gezin. De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Hoogtepunt is ongetwijfeld de 'Pyramide van Austerlitz', gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Over de kinderen hoeft u zich de rest van de dag geen zorgen te maken. De uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto's, draaimolens, een treintje en meer, staan garant voor uren speelplezier.

  Slagharen

  Met ruim 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is er veel te beleven in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Ga bijvoorbeeld als een echte avonturier in een boomstam de wildwaterrivier op in de reusachtige wildwaterbaan, ga dansen met Randy & Rosie of laat je meeslepen in een adembenemend avontuur op het vliegende tapijt de Zwunka. Op zoek naar nog meer avontuur? Voel dan de werking van de G-krachten in de Enterprise en de Looping Star. Stap in de Freefall en ervaar hoe het voelt om gewichtloos te zijn of draai langzaam over de kop in de Droomboot. Maar ook aan de kleintjes is gedacht, al vanaf 3 jaar (90cm) mogen kinderen onder begeleiding in veel spannende attracties.

  Sprookjeswonderland

  Sprookjeswonderland is een ideaal dagje uit voor gezinnen en grootouders met jonge (klein)kinderen. De grote sier- tuinen met duizenden zomerbloeiers, maken een bezoek ook zonder kinderen zeker de moeite waard. Sprookjesbos met kabouterdorp, kinderboerderij, speeltuin, dobberbootjes, parktreintje, wandeltuin en kasteel 'Violinde', waar dagelijks de sprookjesmusical over het verwende prinsesje Violinde te bewonderen is. Ook is er het Tijdhuis met een doorlopende show.

  The Amsterdam Dungeon

  The Amsterdam Dungeon is een 'must-see' attractie in Amsterdam. Het is een tour van 80 minuten door de Amsterdam's donkere geschiedenis. Je gaat per groep van maximaal 30 personen naar binnen, waarna je de kerkers ingaat en alle shows gaat beleven. De tour wordt lopend afgelegd en vertrekt elke 10 à 15 minuten.

  Walibi World

  In Walibi World word je meegenomen naar een wereld vol spanning, plezier en gezelligheid! Of je nu jong of oud bent, je beleeft gegarandeerd een onvergetelijke dag in de meer dan 40 spannende attracties. Echte helden stellen de zwaartekracht op de proef en gaan de uitdaging aan in achtbanen als Robin Hood, Xpress en Megacoaster Goliath. In de unieke Splash Battle, Crazy River en El Rio Grande is het spetteren geblazen! Houd jij het droog tijdens één van deze avonturen? De allerjongsten kunnen zich een hele dag uitleven in Walibi Land, met attracties speciaal voor hen.

  De Spelerij/De Uitvinderij

  In het bos bij Dieren ligt de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland; De Spelerij / De Uitvinderij. In dit park kunnen kinderen de hele dag spelen en ontdekken. De oprichter Jos Spanbroek, is kunstenaar. De Spelerij is zijn werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De speeltuigen in het speelpark zijn kunstwerken.

  Linnaeushof

  Met 350 speeltoestellen is de Linnaeushof de grootste speeltuin van Europa. De speeltuin werd op 15 mei 1963 geopend door schrijver Godfried Bomans. Zo'n 300.000 mensen bezoeken jaarlijks de speeltuin. Door de verdeling in de speeltuin voor klein en groot en met name de overzichtelijkheid voor de ouders, kan er naar hartenlust veilig gespeeld worden.

  Het Hoge Boekel

  Het "Hoge Boekel" is landelijk gelegen in een natuurrijke omgeving en vindt u in de nabije omgeving van Enschede. Een horeca bedrijf met een ongekende veelzijdigheid. De gemoedelijke terrassen en het zalencentrum bieden een gezellig onderkomen voor een kopje koffie of een lunch. Een bezoek aan het "Hoge Boekel" betekent gezelligheid voor jong en oud.

  Wamelland

  Wamelland ligt in het midden van het land van Maas & Waal. Het is een grote binnenspeeltuin van 2100m2 geschikt voor kinderen van 1 t/m 14 jaar. De binnenspeeltuin is leuk voor een dagje uit met het gezin, vrienden, familie, bedrijf of een schoolreisje. Ook kinderfeestjes zijn altijd een groot succes in Wamelland!

  De Bazaar

  Met ruim 2.200 winkels is De Bazaar Europa's grootste overdekte markt. Het perfecte, goedkope dagje uit, ook bij slecht weer. Meer dan 50 nationaliteiten maken De Bazaar tot meest internationale markt. Een smeltkroes van culturen, nationaliteiten, religies en talen.

  De Theefabriek

  De Theefabriek is een volstrekt uniek theebedrijf gebouwd op drie peilers: Theemuseum: een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee in Nederland's enige theemuseum. Theehoreca: Theehandel:

  Herinneringscentrum Kamp Westerbork

  Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum. Op deze site vindt u uitgebreide informatie over de geschiedenis van kamp Westerbork, het kampterrein en de monumenten en het museum, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

  Keukenhof Holland

  Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

  Tuinen van Appeltern

  Vesting Bourtange

  de Veluwse Bron

  Een droomplek waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Een Dagje Wellness bij de Veluwse Bron zal u aan niets ontbreken. Relax in prachtige wellness- en saunafaciliteiten, geniet van culinaire verrassingen en maak uw saunadag compleet met een beautybehandeling of ontspannende massage.

  Devarana sauna en beauty resort

  Ultiem ontspannen in een resort dat er op gericht is dat het u aan niets ontbreekt. We omringen u met zorg en aandacht en hebben vooral grote zorg besteed aan de juiste balans tussen sauna faciliteiten, beauty behandelingen en de inwendige mens. Hierdoor bezorgen wij u een unieke beleving, waar u nog dagen over napraat.

  Elysium Sauna en Welness

  Kom voor een heerlijke dag pure ontspanning naar Elysium, gelegen middenin de natuur bij Rotterdam en Den Haag. Elysium is uitgeroepen tot het beste wellnessresort van Zuid-Holland in 2013 én 2014 en behoort tot de top 3 wellnessresorts van Nederland!

  Float Centrum Zeeland

  Beleef de uniek ervaring van gewichtloos drijven in onze magnesium baden. Float je fit in een droomfase tussen waken en slapen. Bij het floaten drijf je op 500 kg epsomzout ( magnesiumsulfaat) water in een speciaal daarvoor ontworpen cabine, die prikkels van buitenaf afsluit. - See more at: http://www.floatcentrumzeeland.nl/wellness-zeeland/#sthash.pVwGku07.dpuf

  Fontana Bad Nieuweschans

  Kom langs in het kuuroord van Nederland, Fontana in Bad Nieuweschans. Geniet van de sauna, kuren, thermaalbad en kom tot rust in onze Fontana hotel.

  de Gouden-Ham

  De Gouden Ham is een recreatiegebied ontstaan door de winning van zand Langs deze recreatieplas vindt je Horeca, campings, stranden, jachthavens en watersportmogelijkheden.

  Sanadome

  De thermen een warm aanbevolen energie- bron, heerlijk wegdromen en even genoeglijk bijtanken. In onze thermen kunt u zich onderdompelen in verschillende kruidenbaden, elk met hun eigen tintelende kracht en weldaad.

  Sauna Drome

  Een stukje Finland op de Veluwe! Midden in de prachtige natuur van de Veluwe ligt Sauna Drôme. Traditionele Finse houten sauna’s, omsloten door dennenbomen en gelegen aan bosmeren, geven u de authentieke Finse beleving. De variatie aan sauna’s en baden zijn de ingrediënten om een dag heerlijk te ont-stressen, ontspannen en op te laden.

  Mountain Network

  Altijd al eens willen klimmen? Neem je familie of vrienden mee en ga de uitdaging aan. Klim onder professionele begeleiding naar de top van een van onze klimhallen!

  Ontdekkingstocht in Duister Utrecht

  Een ontdekkingstocht in het duister langs artistiek uitgelichte locaties in de bijzondere Utrechtse binnenstad.

  Outdoor Klimpark Grolloo

  Een klimpark is een andere beleving van de natuur. In een bos van ongever 1,2 hectare zijn vijf parcoursen gebouwd. Je beweegt via de klimonderdelen van boom tot boom.

  Solex tour Groningen

  Wilt u met uw groep een nostalgische tocht maken door het mooie Groningse landschap? Dat kan nu met de Solex tocht.

  De Deelen

  Een eeuw geleden werd er turf gegraven, nu is het een rijk natuurgebied. Met een landschap dat doet denken aan de kwelders langs de Waddenzee. En dat midden in Friesland.

  Drents-friesewold

  Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

  Eiland van Maurik

  Het Eiland van Maurik bestaat uit twee prachtige recreatieterreinen: het surfterrein en het strandbad. Het waterrecreatiegebied staat in open verbinding met de rivier de Neder-Rijn, waardoor watersporters prima hun sport kunnen beoefenen.

  Het Geuldal

  Het Geuldal, waar de Geul doorheen meandert, is een schitterend beeklandschap met kleine beekjes, typische natuur en cultuurhistorische dorpen. Het gebied kenmerkt zich door de invloed van de natuur, zoals de aanwezigheid van zinkflora, tapijten van orchideeën, forellen in de snel stromende Geul, wilgenbossen aan de oevers en op de heuvels grove dennen- en beukenbossen.

  Landschap Waterland

  Landschap Waterland is het veenweidelandschap tussen Amsterdam, Zaandam en Hoorn met daarin droogmakerijen en natuurreservaten. U kunt er volop wandelen, fietsen en varen in een unieke omgeving van weilanden, dijken, waterlopen, rietkragen, stolpboerderijen en eeuwenoude Zuiderzeestadjes.

  Loosdrechtse Plassen

  Bekend als druk watersportgebied, maar de Loosdrechtse Plassen bieden ook rust en stilte. In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels. Een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden.

  Drentsche Aa

  Van oudsher kronkelt de Drentsche Aa onverstoorbaar door het karakteristieke landschap van Drenthe. De natuur hier is niet los te denken van cultuur. Het is een landschap van hooilanden met kleurrijke bloemtapijten, van houtwallen en elzensingels, heidevelden, zandverstuivingen en esdorpen. De combinatie van esdorpen, het beekdal en de es is nog steeds zichtbaar bij verschillende dorpen zoals Anderen, Anloo en Gasteren.

  Nationaal Park De Alde Feanen

  n het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Het is een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, veenplassen, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.

  Nationaal Park De Biesbosch

  De Brabantse Biesbosch maakt deel uit van de het Nationaal Park de Biesbosch, dat op de grens ligt van de provincie Noord-Brabant en Zuid-Holland. De Brabantse Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied die eeuwen lang een domein was geweest van vissers, rietsnijders en griendwerkers. Nu onder het status Nationaal Park wordt gewonnen land weer teruggegeven aan de natuur.

  Nationaal Park De Groote Peel

  Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.

  Nationaal Park De Hoge Veluwe

  Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

  Nationaal Park De Maasduinen

  Het Nationaal Park Maasduinen is een langgerekte gordel van rivierenlandschap in het Noorden van de provincie Limburg. Het is een aaneenschakeling van natuurgebieden en cultuurhistorische sporen zoals kastelen, landgoederen, monumentale boerderijen en archeologische vondsten uit de prehistorie zoals grafheuvels.

  Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

  We merken direct op dat de fikse heuvels (tot 75 meter hoog) de vergezichten op de Sallandse Heuvelrug domineren. De bijzondere heidevelden, naald- en loofbossen versieren de vergezichten en de golvende hoogteverschillen. Tijdens het slenteren door de slingerende paden ontdekken we de definitie van stilte.

  Nationaal Park De Weerribben

  Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeker een bezoek waard. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het gebied is een oase van ruimte en rust voor planten, dieren en mensen. Genieten van een kanotocht tussen de rietkragen, varen langs bloemrijke hooilanden of genieten van het geheimzinnige moerasbos... het kan allemaal in De Weerribben en De Wieden.

  Nationaal park Dwingelderveld

  In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. In Nationale Parken staan beheer en ontwikkeling van de natuur centraal. De beheerders van het Dwingelderveld.

  Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

  Ervaar het boeiende woestijngevoel in ' de Brabantse Sahara' van de Lage Landen. Dagelijks laat de wind het zand stuiven en zorgt het voor veranderingen in de open zandvlaktes.

  Nationaal Park Oosterschelde

  Strandjutten met kinderen, een laarzentocht maken over schorren en slikken, snorkelen onder de waterrand, fietsen over de dijken, een bezoek aan een mosselkwekerij of een natuurvaartocht...... ga op stap en ontdek de verrassingen rond de vloedlijn en de prachtige onderwaterwereld. De Oosterschelde is altijd anders.

  Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

  In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is veel ruimte voor rustige vormen van recreatie. U kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterroutes.

  National Park Lauwersmeer

  In vroegere tijden stroomde zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap een echt vogelparadijs. Natuur in het gebied rond Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

  Natuurgebied de Millingerwaard

  Parken en tuinen Groningen

  Het Stadspark is een groot en ruim opgezet park nabij Martiniplaza in de stad Groningen. De aanleg van het park was een initiatie van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten en duurde maar liefst dertien jaar.

  Schoorlse Duinen

  Het uitgestrekte duingebied van Schoorl behoort tot de mooiste van Nederland. Nergens zijn de duinen breder en hoger. Op sommige plekken zijn ze wel vijf kilometer breed.

  Vinkeveense Plassen

  De Vinkeveense Plassen is mede dankzij zijn centrale ligging in de Randstad een populair watersportgebied. Langs en op het water zijn vele recreatievoorzieningen aanwezig; zo kan er worden gezwommen, gevaren, gedoken en gewaterskied. Aan de Vinkeveense Plassen liggen meerdere jachthavens met aanlegplaatsen, water- en stroomvoorzieningen, douches en restaurants.

  Voorsterbos

  Het Voorsterbos werd in 1944 aangeplant op de voormalige Zuiderzeebodem. Daarmee is het een van de oudste bossen in Flevoland. Het bos werd aangeplant in een deel van de polder dat te nat was voor de landbouw. De bodem bestaat hier namelijk uit zand en keileem, waardoor regenwater moeilijk wegzakt.

  Noordelijke Ardennen

  Snekermeer

  'Lân fan wyn en wetter', waar zomer- én wintergasten uitwaaien. Met blinkend water, weidse polders, wuivende rietkragen en zeilboten. Sneekweek, gezellige terrasjes en skûtsjesilen is wat de meeste mensen zich bij de Friese Meren voorstellen. Maar er is meer. Het Sneekermeer is ook een rijk en interessant natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels. In het voorjaar bevolken broedvogels als goudplevieren, grutto's, kieviten en gele kwikstaarten de weilanden rond het Sneekermeer. Na het grootbrengen van hun kuikens zoeken ze de warmte van het zuiden weer op. Een paar maanden later wordt hun plaats ingenomen door wintergasten zoals smienten, kol- en brandganzen. Daarom is het hier ook 's winters zo mooi. Eindeloze watervlakten en drassige weidegronden met als enige bewoners duizenden trekvogels.

  Aboriginal Art Museum

  Het museum is gevestigd in een sfeervol gebouw aan de Oudegracht in Utrecht. De tentoonstellingszalen zijn verspreid over drie verdiepingen. Naast een tentoonstellingsruimte zijn er: de museumwinkel, de galerie, een auditorium annex filmzaal en het museumcafé met serre en terras.

  Afrika Museum

  Ontdek Afrika in het land van de zeven heuvelen! In het Afrika Museum maakt u aan de hand van fraai vormgegeven tentoonstellingen kennis met Afrikaanse kunst en culturen. In het prachtig gelegen Buitenmuseum staat het thema architectuur centraal.

  Batavia werf

  De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds wegens de beperkte levensduur gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee.

  Bonnefantenmuseum

  Een wereld van verschil Het Bonnefantenmuseum combineert, in een gebouw van Aldo Rossi, particuliere en publieke collecties met zowel oude schilderkunst en sculptuur als hedendaagse kunst op het scherpst van de snede.

  Centraal Museum Utrecht

  Het Centraal Museum laat zien dat Utrecht al eeuwenlang geldt als voedingsbodem voor artistiek en cultureel talent van nationaal en internationaal niveau. Zo beschikt het oudste stedelijk museum van Nederland over de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld en toont het werk van de wereldberoemde Dick Bruna.

  Drents Museum

  Het Drents Museum is een schitterend museum dat zich richt op Archeologie in de brede zin des woords. Het is beroemd om zijn veenlijken (waaronder het meisje van Yde), de oudste boot ter wereld.

  Eerste Friese Schaatsmuseum

  Het Schaatsmuseum is een particulier museum, en mag zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. De complete Elfstedentocht-geschiedenis is hier te vinden. Tevens bezit het museum de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld. Men kan in het museum op het gebied van de korte baan ook alle informatie vinden.

  Fries Scheepvaartmuseum

  Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek

  Kroller-Muller Museum

  Het Kroller-Muller Museum is wereldberoemd vanwege zijn omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote schilders.

  Het Limburgs Museum

  Het Limburgs Museum is een provinciaal museum waarin de geschiedenis en cultuur centraal staan. In elf vaste presentaties maakt de bezoeker een verrassende ontdekkingstocht door de tijd: van prehistorie naar onze tijd. Het verhaal over de geschiedenis, tradities en leefstijlen wordt verteld op een aantrekkelijke manier.

  Het Rijksmuseum van Oudheden

  Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte en het Nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland.

  Hunebedcentrum

  Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

  Jopie Huisman Museum

  Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie van de kunstenaar.

  Kasteel de Haar

  Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Met zijn torens en transen, grachten, poorten en ophaalbruggen oogt Kasteel de Haar als het ideaalbeeld van een middeleeuws kasteel. Kasteel de Haar is enkel te bezoeken met een rondleiding o.l.v. een deskundige gids.

  Kasteel het Muiderslot

  Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het Muiderslot werd gebouwd in 1285 in opdracht van bouwheer Floris V. Het kasteel is misschien wel het meest bekend dankzij de beroemdste bewoner, de dichter en schrijver P.C.Hooft, die er in de Gouden Eeuw leefde.

  Landgoed Borg Verhildersum

  Verhildersum is een belangrijke schakel tussen het heden en het verleden van de regio. Het landgoed vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed. Kortom: het verhaal van de cyclus van het leven.

  Liberty Park

  Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Liberty Park in Overloon. In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day. En natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland. Als bezoeker wordt u uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid?

  Streekmuseum Tweestromenland

  Een bezoek aan het museum is een wandeling door het verleden. Van de mammoet in de foyer, naar de tijd van het kolenfornuis en de bedstee. De tegenstelling tussen arm en rijk is te zien, evanals oude winkeltjes en beroepen die nauw verbonden waren met de rivieren. Bent U nieuwsgierig geworden naar de woon-, leef- en werkomgeving van de Maas en Waler, dan hopen wij U binnenkort van harte te mogen begroeten.

  Museum De Pont

  Het in 1992 opgerichte museum De Pont toont hedendaagse beeldende kunst uit binnen- en buitenland. Het museum is gehuisvest in een voormalige wolspinnerij. Deze is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht komt. De Pont behoort tot de best bezocht kunstmusea in het zuiden van Nederland.

  Museum het Grachtenhuis

  Museum Het Grachtenhuis is dé entree tot de Amsterdamse grachten. Maak in zes kamers kennis met één van de beste stadsuitbreidingsprojecten ter wereld: de 17e-eeuwse grachtengordel van Amsterdam.

  Museum Het Oude Raadhuis

  De vele bezienswaardigheden in het museum geven u een zeer goed beeld van de meer dan 1000-jarige geschiedenis van het voormalige eiland Urk en zijn bewoners.

  Museum Nederlandse Cavalerie

  Museum Schokland

  Museum Schokland ligt op de Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen. De binnen- en buitenexpositie geven een beeld van de geologie en archeologie van de Noordoostpolder, het ontstaan en vergaan van het eiland, het leven van de Schokkerbevolking en de drooglegging van de Noordoostpolder.

  Muzeeaquarium Delfzijl

  Een druipsteengrot of echt hunebed, schelpen en allerlei vormen en kleuren, hondshaaien, de maritieme historie van Delfzijl, originele duikpakken, het is allemaal te zien in het Muzeeaquarium! En het blijft niet bij kijken, er is ook heel veel te doen in het Muzeeaquarium! Echte zeebeestjes aanraken in de aaibak.

  Nationaal bevrijdings museum

  Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Bevrijdingsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa

  Natura Docet

  Natura Docet is het oudste, regionale natuurhistorische museum in Nederland. De naam van het museum betekent letterlijk "de natuur onderwijst". Bijna een eeuw geleden, in 1911, legde de dorpsonderwijzer Bernink er de grondslag voor. Natura Docet is een sfeervol museum waar het lijkt of de tijd stilgezet is.

  Naturalis Biodiversity Center

  Nederlands Openluchtmuseum

  Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen wordt u meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.

  Nederlands Watermuseum

  Het Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van water. Een écht doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, waterproefjes kunt uitvoeren, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.

  Openluchtmuseum Het Hoogeland

  Met twintig gebouwen in het hart van Warffum laat Openluchtmuseum Het Hoogeland zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. Als men rondkijkt in de woonkamer, de slaapkamer of de werkplaats is het, door de gedetailleerde inrichting van de huizen, net of de bewoners even weg zijn.

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen een rijke commanderij van de Duitse ridderorde.

  Space Expo

  Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief... Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

  Terra Maris

  Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

  Visserijmuseum

  In de monumentale Rijksbetonningsloods, centraal gelegen aan de oude binnenhaven, is sinds 1994 het Visserijmuseum Zoutkamp gevestigd. Hier krijgt de bezoeker de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken.

  Volendams museum

  Het gemakkelijk toegankelijke Volendams Museum (incl. Sigarenbandjeshuisje en filmzaal) is gehuisvest op een opvallende locatie in het centrum bij de oude dorpskom en de Volendammer dijk met ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving.

  Watersnoodmuseum

  Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Het sluiten vond plaats op 6 november 1953.

  Zaans Museum

  Het Zaans Museum op de Zaanse Schans is gevestigd in een eigentijds gebouw. De industriële vormgeving van het gebouw sluit goed aan bij zowel de collectie van het museum als bij de unieke historie van de Zaanstreek.

  Zeeuws Maritiem MuZeeum

  In het muZEEum kunnen grote en kleine bezoekers op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen. We vertellen verhalen over die band, uit heden en verleden. Deze kennisoverdracht is heel belangrijk, het is één van onze basisdoelstellingen. Educatie is dus een wezenlijk onderdeel van het muZEEum.

  Zuiderzee museum

  Het Zuiderzeemuseum staat bekend als een gerenommeerd museum op het gebied van verleden, heden en toekomst van het Zuiderzee- en IJsselmeergebied. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie en expositieruimtes voor vaste collectie, tijdelijke tentoonstellingen en ateliergebruik. De totale collectie omvat ongeveer 25.000 objecten. In het museum geeft de Peperzolder weer hoe een VOC pakhuis functioneerde. Verder vindt u hier de grootste botencollectie van Nederland en kunt u een collectie van 700 jaar Zuiderzeegeschiedenis bewonderen.

  Flipje & Streekmuseum

  de Woudvenne

  Saunabedrijf

  Subtropisch zwembad

  Speelpark Sybrandy

  Molen 't Lam

  DoeZoo

  DoeZoo, Kriebelbeestjes zijn niet eng! Het leukste uitje van Groningen

  Oorlogsmuseum Overloon

  Irrland, Boerderij- belevenis attractiepark

  Toon Kortoomspark

  Het is zowel een museum als ontspanning als natuur, ook geven ze hier turfsteek demonstraties.

  Kinderdrome

  Wijn & Golfdomein Kapèlkeshof

  Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

  De Wildste Tuin

  Speel- en ijsboerderije De Drentse Koe

  de Woldstek

  Forel vissen en eten in visvijver

  Ooievaars buitenstation

  De RietNymf - Life & Nature Centrum

  Stoomtrein Goes-Borsele

  Skidome Terneuzen

  Geniet van een dagje wintersport in Nederland en ga skiën of snowboarden in Skidôme Terneuzen! De hele dag door schieten snowboarders en skiërs van de verschillende pistes naar beneden. De langste piste is 220 meter lang. Niet zo sportief? Pak dan gewoon een slee of tube en suis ontspannen naar beneden!

  Paulinaschor

  De schorren voor de Paulinapolder vormen een restant van een omvangrijk schorrencomplex in het mondingsgebied van de voormalige zeearm de Braakman. Tot na de Tweede Wereldoorlog was dit schor in gebruik als weidegrond voor schapen. Een overblijfsel uit de tijd van de buitendijkse schapenhouderij vormen de in het schor gelegen schapendammetjes, lage dijkjes die opgeworpen zijn om de door getijdenkreken van elkaar gescheiden delen van het schor met elkaar te verbinden. Daarnaast fungeerden de dammetjes ook als uitwijkplaats bij hoge vloeden.

  Archeologisch Museum Aardenburg

  Aardenburg is één van de oudste plaatsen in de Zwinstreek. Het bestaat al bijna 2.000 jaar. In de bodem van Aardenburg is een grote hoeveelheid Romeinse en middeleeuwse voorwerpen gevonden. Benieuwd naar het leven van toen? Kom dan naar het Archeologisch Museum in Aardenburg.

  Bowling Pool & Snookercentrum Renesse

  Wij bieden u de perfecte gelegenheid voor een sportief en ontspannend uitje in Renesse. Voor uw personeelsuitjes, verjaardag, kinderfeestje, vrijgezellenparty of gewoon een avondje uit bent u bij ons aan het juiste adres. Onze locatie is gelegen midden in het centrum van Renesse.

  Cameramuseum Zierikzee

  Het Cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar aspecten tot nu toe, een ontdekkingstocht voor jong en oud. Ontdek meer over de Schouwse fotografen, donkere kamer, studio, projectie en stereo. Natuurlijk komen ook veel camera’s en allerlei toebehoren aan bod. En dat alles wordt omlijst met levensechte taferelen. Dit vindt u verdeeld over het drie verdiepingen tellende pand.

  Megapret

  Megapret, een leuk en betaalbaar speelparadijs voor kinderen, familie, partijtje of een ...

  Erve Kots

  Erve Kots is een openluchtmuseum met een pannenkoekenrestaurant en zalencentrum in Lievelde, in de Nederlandse gemeente Oost Gelre

  Schildpaddencentrum

  Opvang van landschildpadden en moerasschildpadden, afkomstig van particulieren, organisaties en overheidsdiensten

  Kartplaza Actionworld

  Memory Museum Nijverdal

  Schaapskooi van Balloo

  Cuby and the Blizards museum

  Klein Zwitserland

  Bromplezier

  Verhuur van oldtimer brommers

  BillyBird park Hemelrijk

  Holland Evenementen Groep

  Op zoek naar dé ideale plek voor je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of vriendinnendag? Alles op één locatie, centraal gelegen, meer dan 100(!) activiteiten, indoor en outdoor, in de zomer én in de winter

  Klok en Peelmuseum

  Riverside Outdoor

  Klim & Avonturenbos Rocks 'n River

  Führung im Friesischen Brauhaus mit Brauereimuseum

  Ostfriesisches Landwirtschaftsmuseum Campen

  Nautimo - Erlebnisbad- und Sauna-Paradies

  Bunker Museum Wilhelmshaven

  Küstenmuseum Wilhelmshaven

  Störtebeker Park

  Das Deutsche Marinemuseum

  Indoor-Spielpark Klabautermann

  Erlebnisbad Ocean Wave

  Seehundstation Nationalpark-Haus

  Hochseeangeln auf dem Fischkutter FK - Albatros

  Ostfriesischen Teemuseum Norden

  Bowlingcenter Aurich

  Lasertag Arena Leer

  Paddel und Pedal Ostfriesland

  Tier- und Freizeitpark Jaderpark

  Erlebnisgolf Ostfriesland

  MachMitMuseum

  Klimpark - Kletterwald Kraxelmaxel

  De Baalje - familiezwembad met zoutwaterbad en saunafacliteiten

  Romeins schip Woerden

  Openluchtmuseum - Moormuseum Moordorf

  Playground Skatehalle Aurich e.V.

  Ostenfriesen Bräu - Historischen Landbrauerei mit Brauhaus

  Automobil- und Spielzeugmuseum Norden

  Museumeisenbahn Küstenbahn Ostfriesland

  Tier- und Freizeitpark Thüle

  Wakeboarden & Waterskiën

  Batensteinbad Woerden

  Kamerijck Pitch and Putt

  Tjaden's Oll Reef Hus

  Trainings- en buitensportcentrum Voshaar

  Actiive ontspanning in bruisend Zeeland

  Deltapark Neeltje Jans

  Suptropsich zwemparadijs Port Zelande

  Boswachterij Westerschouwen: Ruiterroutes, MTB route, Wandelroutes

  Stadhuismuseum Zierikzee

  Museum de Burgshe Schoole

  Flamingo's zwillbrocker ven

  Klimbos Ruurlo

  Wielrennen en mountainbiken

  Ritje met de stoomtrein

  Boerderijmuseum "De Lebbenbrugge"

  Varen met Berkel Zompen

  Fries Landbouw Museum

  Needse Berg

  De Natuurij Kinderboerderij /natuur-milieucentrum en speeltuin

  waterfietsen de Leemputten

  Ot en Sien Museumboerderij

  Aventoer Indoor en Outdoor Park

  Aqua Zoo Familiepark van Friesland

  Openluchtmuseum It Damshus

  De Kruidhof Botanische Tuin

  Recreatiemeer De Leyen

  Scherjon's Klompenmakerij

  Varen met de Berkelzomp

  Bevrijdingsmuseum

  Het verleden tot leven gebracht. Maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw.

  Pretpark Tivoli

  Tivoli Park is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden! Er kan gewoon doorgespeeld worden in de binnenspeeltuin. R

  Sportfondsenbad Nijmegen

  Kartbaan Nijmegen

  Natuurgebied de Duivelsberg

  Prachtig natuurgebied met bijzondere vergezichten

  Stoomgemaal De Tuut

  Het stoomgemaal is van mei t/m oktober zes dagen per week open (maandags gesloten) en te bezichtigen. Volledig in werking oud stoomgemaal met prima horecavoorziening.

  Abdij van Berne

  Rondleiding met uitleg over de abdij en haar historie, film "brouwen van Berne Abdijbier" naar de hop- en de kruidentuin, naar de abdijkerk en een proeverij van abdijbier

  Bloemenpluktuin

  Kom gezellig een mooi boeket helemaal naar eigen keuze samenstellen.

  De Kilsdonkse Molen

  Molens met een gecombineerde aandrijving. Op elke zaterdag zijn de molenaars vanaf 10:00 uur al volop aan het werk. U ziet ze dan in de weer met het malen van graan en het slaan van olie.

  Natuurtheater Kersouwe

  Een natuurtheater in een fantastische mooie omgeving met toneel en muziek en niet vergeten de after party’s. Vele optredens van bekende bands en beroemde zangers en zangeressen.

  Kasteel Heeswijk

  Het mooiste kasteel van Brabant. Maak op eigen gelegenheid of met rondleiders een reis door de tijd en ontdek welke wereldgeschiedenis in en om het kasteel is geschreven.

  Klimbos Avontuurlijk Paasloo

  Klimmen en klauteren door de toppen van de bomen! Durf jij het aan? Dit klimbos beschikt over 4 parcoursen, welke voor zowel de beginnende als gevorderde klimmer uitdagend zijn!

  Zwembad 't Tollekke

  Gelegen in een natuurlijke omgeving met een opvallend fraaie tuinaanleg. Naast het 50-meter bassin met grote familie-glijbaan beschikt het bad over een ondiep speel-/instructiebad

  't Hunebed

  Theehuis met een hele grote gratis speeltuin gelegen tussen Havelte en Darp in. In het theehuis kun je terecht voor lunch en diner.

  Bowlingcentrum Steenwijk

  Bowlen is een sportief uitje, maar vooral erg gezellig! En in Bowlingcentrum Steenwijk is dat zeker het geval.

  Monkey Town Wolvega

  Monkey Town Wolvega is een heerlijke plek voor kinderen tot twaalf jaar om te klauteren en te klimmen.

  De Vries indoor karting

  Karten bij De Vries in Heerenveen is een stoere ervaring. In een snelle 200 cc kart met een topsnelheid van 80. Voor groepen zijn er spectaculaire arrangementen.

  Bad Hesselingen Meppel

  Neem de tijd en ontspan volledig in Bad Hesselingen. Geniet van de sauna en het subtropisch zwembad en ga aan het eind van de dag met een voldaan gevoel weer op huis aan.

  Swimfun - Subtropisch recreatie golfslagbad

  Swimfun is een subtropisch zwembad voor jong en oud. Kom baantjes trekken of glijden van de 35 meter lange glijbaan met lichteffecten! Er zijn allerlei attracties te vinden

  Bezoekerscentrum Weerribben

  In Ossenzijl kunt u bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer ‘Buitencentrum Weerribben” de natuur expositie bezoeken. Maar nog veel leuker is het om het Dierenvriendjes of Kabouterpad

  Prison Break

  Een unieke ontsnappingsgame waarin je in verschillende teams tegen elkaar strijdt om als eerste te ontsnappen uit de handen van de strenge cipiers. Samenwerken is van belang.

  Kabouterland

  Maak een spanende tocht door de rollengrot of wandel langs bijzondere planten en exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruïne. Geschikt voor de kleine kabouters.

  Ballorig Heerenveen

  Bij slecht weer is Ballorig, een binnenspeeltuin, een leuk tijdverdrijf. Ballorig is dagelijks geopend.

  Bezoekerscentrum de Wieden

  Hier kunt u meer te weten komen over het ontstaan van het gebied. Ook kunt u het belevingspad lopen. Deze wandeling is toegankelijk voor rolstoel, of wandelwagen.

  Woldberg en Tuk's T-Huis

  Een wandeling maken over de Woldberg met een gids van Staatsbosbeheer. Ook zonder gids van Staatsbosbeheer kunt u hier heerlijk wandelen, de routes staan namelijk goed aangegeven met paaltjes.

  Rebound World

  Ben jij ook zo’n stuiterbal vol met energie? Ga uit je dak in dit waanzinnige tampolinepark in Zwolle. Naast enorm veel trampolines beiden ze nog veel meer leuke activiteiten.

  Giethoorn

  Het kleine groene Hollandse Venetië. In het beschermd dorpsgezicht zie je 18e en 19e -eeuwse boerderijen verscholen tussen bomen en bruggetjes.

  Stoomgemaal Wouda

  Bezoek het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

  De Orchideeënhoeve en Vlindertuin

  De Orchideeënhoeve en Vlindertuin in Luttelgeest is een uitje voor jong en oud. Hier kunt u 3 Orchideeën tuinen bezoeken, 1 zelfs met aapjes, en een vlindertuin.

  Het Blote Voetenbad

  Het Blote Voetenpad in Kraggenburg. Wandelen over het Zeebodempad met je blote voeten. Deze route is 2,5 km lang.

  Bezoekersmijn en mijnmuseum

  Grootste druipsteengrot van Duitsland

  Binnenspeeltuin Boegafun

  Buitenbad Kasteelse Bossen

  Kinderspeeltuin Mart Roeffen

  Kasteeltuinen Arcen

  Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Meer dan 15 verschillende tuinen rondom een 17-eeuws kasteel. Tijdens het winterseizoen is Kasteeltuinen Arcen gesloten. Op 27 maart 2021 openen we de poorten weer voor het publiek.

  Bierbrouwerij Hertog Jan

  Bezichtiging windmolen/windturbine

  Bezichtiging van een windmolen/turbine met een uitzichtspunt op 60 meter hoogte te bereiken via een trap met 297 treden

  Rondtoeren in een hotrod

  Huur een hotrod en maak een toer in de omgeving van Norden

  Segway huren

  Huur een Segway en maak een toer in Norden/Norddeich

  Pilsumer vuurtoren

  Bezichtigen van de Pilsumer vuurtoren

  Nationalpark-Haus Dornumersiel

  Leer meer over het Werdeld Erfgoed de Waddenzee in de tentoonstelling in het Nationalpark-Haus Dornumersiel

  Ostfriesen-Abitur

  Anforderungen werden „Nicht-Ostfriesen“ den unverfälschten Charakter Ostfrieslands samt Sitten und Gebräuchen kennen & verstehen lernen. Im Vordergrund steht hier der Gruppenspaß,....

  Kaasboerderij Harmienehoeve

  Hier wordt sinds 1969 echte Winterswijkse kaas gemaakt die rechtstreeks wordt verkocht in de kaaswinkel. In de herberg kan men terecht voor een goed gevulde pannenkoek, een Achterhoekse vespermoaltied of een uitgebreid ontbijt.

  Geitenboerderij Brommels

  Een kleine Geitenboerderij met eigen Kaasmakerij en winkel.

  Golfclub De Voortwisch

  Een 18 holes baan op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek.

  Wijngaard Hesselink

  Een wijngaard van 4 ha. In de schoppe vind je een assortiment van 15 verschillende Achterhoekse wijnen. Eigenaar Gerhard Ensing helpt u de juiste wijnen te kiezen en laat u graag proeven.

  Villa Mondriaan

  Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk.

  Wijngaard De Reeborghes

  Wijngaard waar op Nederlandse bodem ambachtelijke wijnen met een uniek karakter worden verbouwd. Tijdens een proeverij blijft het proeven niet beperkt tot een paar soorten, maar kunt u de meeste wijnen proeven, die wij verkopen.

  Zwembad Jaspers

  Zwembad Jaspers is een gezellig zwembad in Winterswijk waar de hele familie zich prima kan vermaken. Er is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een peuterbad, een whirlpool, glijbaan, stroomversnelling en een Turks stoombad. Na het zwemmen kunt u nog wat eten en/of drinken in ons gezellige horecagedeelte.

  Wooldse Veen

  Een fraai natuurgebied ten zuidoosten van Winterswijk.

  Strandbad Winterswijk

  Dit prachtige authentieke bad uit de jaren dertig van de vorige eeuw is in 2010 compleet gerestaureerd en nu weer open voor publiek! Mooier dan ooit, een parel in de Achterhoek!

  Klimbos Garderen

  Hier vindt u diverse parcoursen, waaronder een parcours met tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt!

  Vogelpark Ruinen

  Van hele exotische vogels tot de Nederlandse wadvogels. In Vogelpark Ruinen kom je ze allemaal tegen! Maak kennis met de papegaaien, parkieten, kraanvogels en hoenders en vergeet niet om de sneeuwuil te bekijken.

  Zippa Zebra's funjungle

  Het mooiste indoor speelparadijs van Nederland! Vermaak je in de luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen en in de schietkooi.

  'de vrouw van Putten'

  2 oktober 1944 werden mannen uit Putten weggevoerd. Monument is herdenking aan deze razzia.

  De Bostoren

  Landgoed Schovenhorst heeft een bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met bovenop de 40 meter hoge top een bomentuin!

  Landgoed Schovenhorst

  Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 160 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen.

  Strand Nulde

  Uniek gelegen aan het Nuldernauw in Putten vindt u recreatiegebied Strand Nulde. De verschillende zandstranden, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Strand Nulde tot de ideale plek voor een dagje uit.

  Schaapskooi Ermelo

  Het hele jaar door wordt er bij de schaapskooi van alles georganiseerd, van lammetjesdag tot knutselmiddagen, van kindertheater tot stevige wandeltochten.

  Fietsverhuur Koeleman

  Verhuur van (elektrische) fietsen, tandems, ATB's, aanhangers en kinderfietsen.

  Pitch & Putt Golf

  Doolhof Ruurlo

  De doolhof van haagbeuk is met zijn oppervlakte van 8740 m² de grootste van Nederland

  Wijngaard Kranenburg

  Achterhoekse wijngaard en proeflokaal

  Binnenzwembad De Beemd

  Zwem- en sportcentrum

  De Melktap - Beleefboerderij

  Boerengolf, boerensurvival, maisdoolhof, boogschieten, kaartschieten, huifkartocht, klootschieten, boerderij educatie

  Bowlen/Indoor golf Bousema

  Bowelingbaan en 18-holes indoor midgetgolfbaan

  Paintballveld

  Een uniek paintballveld in Nederland! Een compleet Engels en Duits dorpje helemaal nagebootst vol militaire voertuigen.De locatie is 25000 m2 groot.

  Escape Room Veghel

  Op deze locatie, dat zijn oorsprong kent in 1915, gaat u terug in de tijd en daalt u af in één van de oude fabrieksruimtes. In deze kamer wordt u opgesloten en krijgt u 60 minuten de tijd om als echte rechercheurs het mysterie te ontrafelen. Hierbij zijn teamwork, creativiteit en out of the box denken een must!

  Cleefshoeve

  Op ons melkveebedrijf geven we rondleidingen. U krijgt een rondgang door de stallen, er wordt uitleg gegeven over de dieren en over de ijsbereiding van de verschillende soorten ijs.

  Blotevoetenpad

  Beleef hoe het voelt om op je blote voeten door de natuur te lopen!

  Snowworld landgraaf

  SnowWorld Landgraaf, een mooi overdekt wintersportdorp in Limburg. 365 dagen per jaar zorgt SnowWorld Landgraaf voor gegarandeerd sneeuwplezier!

  Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

  Maak een mooie rit door het heuvelland of bezoek Cube, Columbus en Continium met de historische miljoenenlijn. Ooit het duurste treintraject van Nederland.

  Cube designmuseum

  Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Het kan gecombineerd worden met de naastgelegen musea Continium en Columbus

  Continium Discovery Center

  Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt.

  Columbus Earth Theater

  Earth. Een “buitenaardse” beleving die je moet ervaren! Bekijk de wereld als nooit tevoren en maak het overview effect zelf mee in een groots theater!

  Klimpark Snowworld Landgraaf

  Ontdek het Adventure Park en de avontuurlijke Ziplines op grote hoogte! Een spannende beleving voor jong en oud. Go for it!

  Drielandenpunt

  Ontdek, met maar liefst 323 m boven NAP, het hoogste punt van Nederland op de Vaalserberg. Daar waar tevens de landen België, Duitsland en Nederland elkaar raken.

  Labyrint Drielandenpunt

  Ontdek met uw familie of een groep de uitgang van het Labyrint In Vaals. u verkend ieder hoekje van het labyrint voordat u de uitgang vindt. Wie is de eerste?

  Karten in Vaals

  Outdoor karten voor jong en oud. Diverse arrangementen mogelijk.

  Grotten van Valkenburg

  In Valkenburg zijn er diverse grotten bezoekbaar. De gemeentegrotten, de Fluwelen grot met Kasteelruïne en de Katacomben zijn zeker een bezoekje waard.

  Dom van Aken

  Ontdek de plek waar Karel de Grote tot keizer werd gekroond. Vanwege zijn unieke oktogonale paltskapel is de Dom opgenomen op de Unesco erfgoedlijst.

  Wijngaard Fromberg Voerendaal

  Fromberg; de 3 hectare grote wijngaard is de enige hoogstgelegen hellingwijngaard in Nederland die volledig op het zuiden is gericht.

  Leisure-Dome Kerkrade

  Plezier voor de hele familie of groep; Glowgolf, Bowlen, Gamestate, Soccer arena, Laser gamen, Dartel Dome of space jump.

  Diskgolfbaan Bad Fredeburg

  Diskgolf is de combinatie van golfen met een bal en het gebruik van een frisbee. Het is de bedoeling om een frisbeeschijf met zo weinig mogelijk worpen in een reeks doelen te gooien, zodat de schijf in de daaronder bevestigde mandjes valt. Zoals bij het golfen met ballen wordt steeds van daar uit verder gegooid, waar de frisbee bij de voorgaande worp is geland. Parcour van 1,5 uur.

  Fort Fun Avonturenland

  Hier zul je het beslist niet saai vinden. Diverse soorten attracties, spannende shows en een echt western-gevoel zonder grenzen wachten op je. Met de geheimzinnige achtbaan ‘Devil’s Mine’ ga je op ondergrondse ontdekkingstocht; met de ‘Big Wheel’ heb je een schitterend uitzicht over de bergen van het Sauerland te pakken en met de ‘Wild River’ beleef je natte avonturen. Vlieg met 80 km per uur steil de berg af met de snelle deltavlieger ‘Wild Eagle’. Je kunt ook wilde sprongen en rotondes testen in de ‘Trapper Slider’, Europa’s langste rodelbaan in een attractiepark of katapulteer jezelf 12 meter omhoog in de gigantische donkere tempel ‘Dark Raver’.

  Panoramapark Wildpark

  Met zijn veelzijdige attracties zoals de sparrenflitser, het megaspringkussen, het glijbanenparadijs, de reuzentrampoline, de speel- en klimburcht, de paardencarrousel, alsmede de doolhof, biedt het Panoramapark Wildpark in Kirchhundem Oberhundem veel te beleven, veel amusement en plezier voor groot en klein. Voor de kleinste bezoekers biedt de knuffeltuin met varkentjes, geiten, schapen, konijnen en cavia’s een spannende afwisseling. Afwisseling en natuur puur biedt het park onder andere ook met de vliegshow van roofvogels, met lynxen, otters, wolven, moeflons, roodwild en damwild, bizons, etc. Voor verdere ontspanning staan de Rhododendronlaan, Pano’s dierenschool, de plantenleertuin, het wild- en bosleerpad, alsmede de vele kilometers wandelwegen ter beschikking.

  Belevenisberg Kappe Winterberg

  Belevenisberg met zomerrodelbaan, panorama belevenisbrug, klimbos, bikepark, skigebied en bobbaan.

  Wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig

  In de “wisenten-wildernis aan de Rothaarsteig” in Bad Berleburg-Wingeshausen kunt u de imponerende wisenten, de grootste landzoogdieren van Europa, van zeer dichtbij meemaken. Daar leven de vredige kolossen op een oppervlakte van 20 ha. in hun natuurlijke en grotendeels natuurvriendelijke omgeving. Een ongeveer 3 km lang belevenispad ontsluit het terrein, waarop men ongeveer twee uur onderweg is. Degene die voldoende geduld en tijd meebrengt, kan deze dieren daar met hoge waarschijnlijkheid ontdekken.

  Westfaals Leisteengroeve- en streekmuseum Holthausen

  Alles over leisteen en gesteenten, veel wetenswaardigheden over de bevolking en de streek met de dieren uit de regionale bossen en veel te zien over de vroegere leef- en werkwijze, het economische leven in het Sauerland met een drukkerij, een textiel- en vlasafdeling, alsmede een boekbinderij. In de ‘Zuidwestfaalse Galerij’ regionale kunst uit de 19de en 20ste eeuw met verzamelingen van Eugen Senge-Platten, Hinrich Grauenhorst, Paul Hermann Schödder, Carl Siebert en vele anderen.

  Stadswandeling Schmallenberg

  Gedetailleerd gerestaureerde huizen, fonteinen, beeldhouwwerken, informatieborden en historische straatjes. Wie door het hart van Schmallenberg wandelt, begrijpt waarom deze plaats tot de mooiste beschermde stadsgezichten van de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) behoort. Na de niets ontziende stadsbrand van 1822 nauwgezet volgens de klassieke regels opnieuw opgebouwd, lijken de kaarsrechte, solide voorgevels met diepgelovige spreuken en de onopvallende elementen van de Jugendstil de eigenwaarde van de inwoners uit Schmallenberg te weerspiegelen. Het is een architectuur dat de trots van de mensen op hun eigen streek én hun betrouwbaarheid tot uitdrukking brengt.

  Brouwerij Warstein

  Bezoek één van de bekendste bierbrouwers van Duitsland.

  Skiën in Sauerland

  De uitstekend geprepareerde en grotendeels van kunstsneeuw voorziene skipistes van de skiliften in Hoch-Sauerland bieden skiplezier met een lichte tot middelzware uitdaging. De kunstsneeuw maakt het mogelijk dat men hier vanaf half december tot half maart op de ski's en boards kan glijden.

  Uitkijktoren op de Wilzenberg

  Wilzenberg met de Wilzenbergtoren, bedevaartsoord tussen Grafschaft en Winkhausen, heidense gewijde plaats met zichtbare ringwallen. Uitzicht over het Schmallenberger Sauerland

  Het Kyrillpad in Schanze: stilte na de storm

  Met een ongelooflijk verwoestende kracht gaf de orkaan Kyrill begin 2007 de regio een totaal nieuw aanzien. Gedurende één nacht verwoestte hij in het Sauerland meer bos dan alle daaraan voorafgaande stormen. In onze deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) waaide zo’n 16 kubieke meter hout om, waarvan alleen al in het district Hochsauerland vier miljoen kubieke meter. Om de gevolgen van deze orkaan Kyrill voor de wandelaars op de Rothaarsteig ook de komende jaren duidelijk te maken, hebben de rangers van het overheidsbedrijf Wald und Holz NRW aan de Rothaarsteig eigenhandig het Kyrillpad gecreëerd. Op een niet geruimde oppervlakte omgewaaid hout in het overheidsbos bij Schmallenberg-Schanze kunnen wandelaars over smalle paden en onder omgewaaide bomen door over een lengte van ongeveer één kilometer dit ‘natuurgeweld heel vreedzaam’ beleven. Het symbool van dit ook voor kinderen bijzonder interessante pad is de ‘scheepsburg’ aangelegd op een verbrijzelde boom.

  Astentoren bij Winterberg

  De Kahlen Asten, vaak ook als ‘vader van alle bergen in het Sauerland’ bestempeld, is met een hoogte van 841,5 meter boven NAP een van de hoogste bergen van de regio en het eigenlijke middelpunt van het Hochsauerland. Het platform op zo’n 862 meter boven NAP biedt een fantastisch vergezicht over het bergland van Westfalen.

  Kasteel Eerde

  Landgoed erg geschikt voor wandeling rondom het kasteel met verschillende oude boerderijen. Regenrivier Regge ligt aansluitend aan het landgoed.

  Natuurinformatiecentrum Ommen

  Informatiecentrum natuurmonumenten, archemerberg, regge, steile Oever, kasteel Eerde, kasteel Archem, Lemelerberg

  Kunstsmederij Schütte

  Prachtige objecten in de expositieruimte en een beeldentuin.

  Speeltuin met pannenkoekenhuis

  Speeltuin in natuurlijke omgeving.

  Kanovaren op de Regge

  Nu de Regge een echte regenrivier is geworden is kanovaren op de Regge een echte belevenis geworden. Uit en opstappen voorzieningen langs de hele Regge.

  Tuinen Mien Ruys

  Nationaal bekende tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. 15 autominuten.

  Bike Adventure

  GPS-routes/steppen/mountainbiken diverse activiteiten mogelijk.

  Boerengolf/boeren frisbee/huifkar

  Boerengolf en boeren frisbee en huifkar rit

  Zwembad Golfslagbad Oss

  Kom genieten van de glijbanen, golven en unieke peuter Berenbaden. Een lekker dagje uit of zwemles voor de kinderen? Het Golfbad biedt het allemaal!

  Zwembad Kriekeput Herpen

  Zwembad De Kriekeput dat van oudsher in de regio bekend stond als openluchtzwembad. Sinds 2007 is het zwembad geheel vernieuwd en modern overkapt

  Ijsboerderij Kolluks Hofke

  Heerlijk ijs verkrijgbaar, tevens rondleiding op de boerderij

  Verscholen dorp in de bossen van Vierhouten

  Het onderduikerskamp "Pas-Opkamp", ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd, werd in de oorlogsjaren opgericht.

  Kijktuinen Nunspeet

  Het bloemenhart van de Veluwe! Kijktuinen Nunspeet is een lust voor het oog van iedere bezoeker. Er zijn 2 ha. sfeervolle thematische tuinen te bewonderen.

  Erve Hofman Museum Boerderij

  Uit de 15e eeuw stammende en in Saksische stijl ingerichte boerderij met een origineel woongedeelte met historische werktuigen en gebruiksvoorwerpen.

  Scooterverhuur

  Op zoek naar een leuke, originele activiteit voor jong en oud? Ga er op uit met een gave retro scooter in de landelijke omgeving van de Achterhoek en Twente!

  Afsluitdijk Wadden Center

  In het Afsluitdijk Wadden Center krijg je een totaalbeleving van de Afsluitdijk. Beelden en beleving vertellen hier het verhaal van de geschiedenis en toekomst van de dijk, de Vismigratierivier, UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en het IJsselmeer.

  Pitch & Putt Twente

  Putt Golf is een moderne activiteit die overal ter wereld wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan en is op elk niveau spannend en uitdagend.

  Klompenmuseum 't Oale Ambacht

  Klompenmuseum ’t Oale Ambacht in Goor

  Dierentuin Nordhorn

  Familie-dierentuin in het groen

  Happen en trappen Zoutmarke fietstocht

  Van prachtig aangelegde tuinen tot woeste heidevelden: het Twentse land kent vele gezichten. Zowel mens als dier voelt zich hier thuis. Terwijl vogels en viervoeters fourageren in het veen, wacht je een smakelijke tocht langs vijf bijzondere Twentse keukens.

  Alwetterzoo Münster

  Dierentuin in Münster

  Recreatiepark Het Rutbeek

  Ga op avontuur in ons park en beleef een heerlijk dagje uit samen met uw gezin, familie of vrienden door gebruik te maken van de vele mogelijkheden die ons park biedt.

  Fiets, Groepsfiets en Kanoverhuur Familie ten Brinke

  Fiets, Groepsfiets en Kanoverhuur

  Landgoed Twickel, Kasteel en historisch landgoed

  Twickel is een uniek historisch landgoed in Twente van 4100 hectare groot. Het Kasteel, maar ook de wandel- en fietsroutes zijn zeer de moeite waard.

  Pannenkoeken - Speeltuin - Ijsmakerij De Hooge Esch

  Klimbos de Jongens van Outdoor

  Klimmen, boogschieten, kanovaren, maar nog veel meer!

  Lasergamen op je eigen locatie

  Met onze mobiele unit kun je op een door jezelf gekozen locatie lasergamen. Zowel binnen als buiten is mogelijk.

  Geen woorden maar foto's

  * Wandelen en lunchen * Stadswandeling Nijmegen * Fotospel 'de beste foto'

  Liendense waard

  De uiterwaarden van de Maas bij het stadje Batenburg zijn heringericht. Er is onder meer een nevengeul aangelegd waardoor er geregeld water door het gebied stroomt. De uiterwaarden ontwikkelen zich hierdoor tot een interessant natuurgebied.

  Millinger theetuin

  Een paradijs in de polder Verscholen in de uiterwaarden van natuurgebied De Millingerwaard, in een uiterst hoekje van Nederland, vindt u een exotische verrassing… Een oriëntaals-mediterraan geïnspireerde tuin van internationale allure, een onverwachte lust voor het oog, een paradijs in de polder…

  Woudagemaal Lemmer

  Het Woudagemaal in Lemmer is meer dan 100 jaar oud en heeft de status 'werelderfgoed'. Het is een stoomgemaal kan op sommige dagen werkend gezien worden, maar ook als de pompen niet werken is het een prachtig gezicht. Stoommachines en vliegwielen drijven 8 centrifugaalpompen aan die per dag ongeveer 6 miljoen m3 water verplaatsen. Het gemaal heeft nog steeds een belangrijke functie in het op peil houden van het boezemwater in Fryslan.

  Buggy-Fun

  Buggy rijden

  Kleiduiven schieten

  Duurzaammobiel

  Verhuur van fiets, E-bikes, Bakfiets, Tandem,Scooter, Trikke

  Klimkong Overloon

  Lekker klimmen en klauteren in Klimbos Klimkong

  Strike Paintball Wanroij

  Waterlooplein

  Het Waterlooplein is een dagelijkse vlooienmarkt in district Groot Waterloo, waar allerlei producten verhandeld worden.Daarnaast komt u mensen van allerlei verschillende afkomsten en culturen tegen. Deze Amsterdamse wijk heeft namelijk een rijke historie en wordt bewoond door Amsterdammers en Buitenlanders. Een zeer diverse afspiegeling van de samenleving.

  Bosschuur De Meren

  Bij De Bosschuur hoort een Speelbos. Lekker spelen met water en zand, een hut bouwen en een natuurwandeling maken. Een plek waar je de vogels hoort zingen, waar je een ree tegen kunt komen of het spoor van een vos kunt volgen. Een plek ook waar je een vogelhuisje kunt timmeren of naar dierenverhalen kunt komen luisteren. Een plek waar je binnen kunt schuilen en waar je met je vader en moeder, opa en oma kunt wandelen. Wandelen met een GPS kan ook. Een plek waar je kunt genieten en leren van de natuur. Een plek om te ravotten!

  Speelbos 't Slingerpedje

  Het speelbos voorziet in de behoefte aan een openbare speelplek en ontmoetingsplek voor kinderen en gezinnen. Het is een gegeven dat kinderen steeds vaker opgroeien tussen asfalt en beton. Zonder regelmatig contact met de natuur. Het speelbos is een schakel tussen educatie, beleving en beweging. Het speelbos zelf heeft vele gezichten enweet daarmee de kinderlijke fantasie te prikkelen. Denk hierbij aan boshutten, een kliederpoel en klimbomen. Het wordt een plek om iets te ervaren, maar ook om zelf te creëren.

  Speelbos Natuurbeleefpad Witrijt

  In het gebied Witrijt ligt een beleefpad voor jong en oud. Terwijl u de cultuurhistorie opsnuift en geniet van de natuur; rennen , spelen of speuren de kinderen. Maak op een leuke manier kennis met de cultuurhistorie en de natuur van Bergeijk.

  Speelbos de Kemmer

  Speelbos de Kemmer ligt achter het zwembad. Er is genoeg plaats om je fiets neer te zetten. Bij de ingang van het speelbos begint ook het trimparcours. De mountainbikeroute komt langs het speelbos en naast het bos ligt de fietscrossbaan van de Kemmertrails. Naast het speelbos liggen het zwembad, de scouting, een camping, de atletiekbaan, Sportcentrum De Kemmer en de tennisbanen. Kortom er is volop te doen en te genieten in De Kemmer.

  Fiets- en tandemverhuur

  Verhuur van fietsen, tandems en steps

  Outdoorpark Reusel

  Sportieve, gezellige, uitdagende en spannende uitdagingen voor volwassenen en kinderen

  Outdoorpark Biestheuvel

  Landgoed de Biestheuvel organiseert vanuit één locatie uitdagende outdoor-activiteiten, inspirerende creatieve workshops en toertochten door de Kempen.

  Rofra, outdoor

  Inmiddels organiseert Rofra Valkenswaard duizenden evenementen per jaar, variërend van een uitdagende Treasure Hunt voor tien personen tot een sport- en speldag voor meer dan vijfduizend personen.

  Dierenpark

  Kom naar Tilburg voor een onvergetelijke dag in het vreemdste dierenpark van Nederland. Hier sta jij oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten en kun je echt van alles verwachten.

  Zooparc, dierentuin

  Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven.

  Cafeetje in het bos

  Ons herbergske (waor nog zand op de vloer gestrooid wordt, net als vrûger) is uniek gelege op landgoed “De Utrecht”, vlakbè de venne en midde in de bosse. Tisser goed en vurral schôôn. De natuur in al zun bonte kleure. Ge kunt hier fèèn wandele, fietse en ôk perdrije, as goe èège perd meebrengt. En ge kunt lekker ötruste op ons grôôt terras of bij ut knapperend vûrke van dun openhaard.

  Jump park

  Samen een (paar) uur jumpen en stunten. Misschien spelen jullie een spelletje trefbal óp de trampoline.

  Binnenspeeltuin

  speelboerderij van maar liefst 4000m2

  Sterrebos

  Mooi parkbos met mooie wandelroute. Wandelroute gratis verkrijgbaar bij accommodatie

  Het nationaal Vlechtmuseum Noordwolde

  Het museum toont de sociale en culturele geschiedenis van Noordwolde als vlechtdorp. Daarnaast geeft de collectie een beeld van vlechtkunst en vlechtgeschiedenis uit de hele wereld.

  Hunebedden en natuur

  2 Hunebedden op het Holtingerveld. Middenin dit prachtige weidegebied vindt u 2 Hunebedden. Bij de Hunebedden staan bordjes die de geschiedenis vertellen. Tevens prachtig wandelgebied.

  Bowling en Escaperoom 4 Hoog

  Bowlen en eten of samen proberen een ontsnapping te realiseren in de nieuwe escaperoom

  Golfbaan Country Golf Ees

  Country Golf Ees. 18 holes shortgolfbaan voor iedereen. U heeft geen GVB of ervaring nodig.

  Kabouterland Exloo

  Kabouterland en ZOO. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

  Golfbaan Golfpark Exloo

  Deze 18-holes golfbaan is een openbare baan met A certificaat en zonder GVB/handicap 54 verplichting en daarmee voor een ieder toegankelijk.

  Het Veenpark

  Veenpark, Hier komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

  Ellert en Brammert, openluchtmuseum

  Openluchtmuseum waar de geschiedenis van Zuid-Oost Drenthe herleeft.

  Klooster Ter Apel

  Prachtig museumklooster met afwisselende exposities en evenementen.

  Museumdorp Orvelte

  In het levendige monumentendorp Orvelte - waar mensen gewoon wonen en werken - beleeft u de geschiedenis aan den lijve.

  Museumspoorlijn STAR

  Welkom bij de langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe!.

  Mind-Mystery

  Vanaf oktober 2018 is er in Horst een nieuwe toeristische attractie geopend: Mind Mystery. Een kleinschalig themapark vol illusie en bedrog. Je maakt onder meer een wandeling door een huis op de kop.

  Bospub

  Authentiek (pannekoeken) restaurantje midden in het het Dwingelderveld met speeltuin en speelactiviteiten voor kinderen (midgetgolf)

  Schaapskooi Achter t Zaand

  Elke avond om 17.00 uur komt de herder terug met de schapen van het Dwingelderveld naar de schaapskooi,Schaapherder Johan Coelingh heeft speciaal een knuffelkwartiertje ingesteld rond 17:00 uur. hier is ook een mooie wandeling van 2 km rolstoeltoegankelijk

  Natuurgebied het Mantingerveld

  Oud natuurgebied met jeneverbessen en zandvlakte

  Maisdoolhof

  Bij camping de bosrand in Spier is elke zomer een maisdoolhof voor jong en oud

  Golfbaan De Gelpenberg

  De oudste golfclub van Drenthe is gelegen in een fraai en rustgevend Drents bos- en heide landschap net buiten het dorp Aalden. In het comfortabele en ruime clubhuis staat de horeca-staf van de Brasserie altijd voor u klaar.

  TT Circuit

  Beleef de TT Assen, WK Superbikes en meer. Of wat dacht je van een rondje over het circuit met eigen auto of motor?

  De Haar 9, 9405 TE Assen

  Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%.

  Pitch en Putt baan de Blanckenborg

  Golf, pitch en putt en voetbalgolf

  Hof van Kaatje

  Activiteiten: speeltuin, kinderboerderij, huifkartocht, boerengolf, jeu des boules.

  Monkey Town

  Indoor speelparadijs met speciale peuterhoek met rollerglijbaan, trampolines en ballenbak. Voor iets oudere kinderen; groot klimrek, ballenmachines en lasergame area.

  Thermen De Berendonck

  Kom tot rust in één van de oosterse rustruimten van Thermen Berendonck. Reserveer direct en kom sprookjesachtig genieten!

  Cinema Roma

  Gasten kunnen bij Cinema Roma rekenen op persoonlijke aandacht. Bij aankomst in de zaak wordt men persoonlijk naar de ruime fauteuils begeleid en wordt de menukaart overhandigd. Tijdens de voorstelling kan er met een druk op de serviceknop een hapje en drankje besteld worden, wat vervolgens op de plaats wordt geserveerd. Hierdoor zijn de pauzes tijdens de voorstellingen overbodig. Iedere dag is de bioscoop vanaf 11.00 uur telefonisch bereikbaar. In het weekend de vakanties zelfs eerder.

  Kasteelmuseum Wijchen

  De Wijchense Molen biedt voor toeristen tal van redenen om onze bijzondere molen te bezoeken. De Wijchense Molen is uniek ten aanzien van andere molens en een belangrijk stuk Wijchense geschiedenis. Binnen de regio is onze iconische molen de enige die dagelijks in bedrijf is met het malen van graan. Molenaar Jeroen kan alles vertellen over de werking van de molen, het molenaarsambacht en de geschiedenis van de molen. Ook kunnen toeristen in onze molenwinkel een cakeje bij de koffie nuttigen of producten aanschaffen om thuis een heerlijke traktatie op tafel te zetten. Een bezoek aan onze molen is op donderdag en zaterdag mogelijk en makkelijk te combineren met een fietstocht door het land van Maas en Waal. Ook met de auto is de molen goed te bereiken vanwege de gratis parkeergelegenheid aan de overzijde. Vraag naar een rondleiding, neem plaats op ons kleine terras voor een kop koffie of geniet van het uitzicht op de molenheuvel. Let op! Voor een rondleiding met grote groepen dient een afspraak gemaakt te worden.

  De Hernense Molen

  De Hernense molen is een stenen beltkorenmolen en staat ten oosten van Hernen (vlak bij Leur en Wijchen) in een schitterend stuk natuurgebied dat eigendom is van het Geldersch Landschap en Kasteelen. Het is beslist de moeite waard om tijdens een wandeling of een fietstocht in dit gebied een bezoek aan de molen te brengen. Openingstijden: Iedere 1e, 3e en 5e zaterdag van de maand Iedere 2e en 4e zondag van de maand Komt u van ver, neem dan eerst contact op om te vragen of wij aanwezig zijn. Als de molen te bezichtigen is hangt de blauwe molenaarsvlag aan de kap van de molen. De molen is gratis te bezichtigen en de molenaar leidt u door de molen terwijl hij uitleg geeft. Het is mogelijk om groepen aan te melden voor bezichtiging. Dit kan via het Geldersch Landschap & Kasteelen, maar ook telefonisch bij de molenaars of via mail.

  ‘De Eikenhorst’ Theehuis & Boerenspelen

  Activiteiten: Agrolympics, boerenzeskamp, boerenbowlen, voetbalgolf, klompsmieten, huifkartocht, boerenlunch Naast het houden van ongeveer 95 melkkoeien met bij behorend jongvee, is de familie Sengers uit Wijchen sinds juni 2014 gestart met het organiseren van familie-uitjes, bedrijfsuitjes of andere gezellige aangelegenheden voor teambuilding. In hun geheel in stijl verbouwde schuur, oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw, hebben zij voor u een ontvangstruimte gerealiseerd voorzien van alle benodigde faciliteiten. Met een knipoog naar de hedendaagse veehouderij kunt u tijdens de diverse boerenspelen en of Agrolympics nader kennis maken met de boerenwerkelijkheid. Na afloop afsluiten met een barbecue of zin in een boerenlunch? Dat kan! De familie Sengers stelt graag alles voor u in het werk om er een top dag van te maken, zodat u met een tevreden “boer”gondisch gevoel huiswaarts kunt keren. In het weekend bent u van harte welkom op ons boerenterras. Zin in een wandeling, of al een paar kilometer in de benen? Uw elektrische fiets opladen en ondertussen genieten van een bakje koffie met appeltaart? Of gewoon lekker genieten van het uitzicht onder het genot van iets lekkers. De familie Sengers ziet u graag. Het terras is geopend op vrijdag vanaf 10.00 uur, zaterdag en zondag tussen 09.00 uur en 16.30 uur. Het kan zijn dat er ondertussen ook andere groepen aanwezig zijn welke genieten van een leuke familiedag of een bedrijfsuitje. Het kan dan erg druk zijn. Om deze mensen die kwaliteit te bieden die u ook zou wensen, kan het zijn dat het terras gesloten is voor spontaan bezoek. Wilt op u andere dagen langs komen? Meestal kan dat wel, maar neem dan even van te voren contact met ons op.

  Kasteelruïne Batenburg

  Een indrukwekkende ruïne van een van de oudste kastelen van Gelderland. De ruïne is te bekijken met een gids. In de omgeving kan worden gewandeld. Bij de ruïne liggen een eendenkooi, molen en een mooie uiterwaard.

  Grip Klimcentrum Nijmegen

  Bij GRIP klimcentrum kun je op een veilige, leuke en laagdrempelige manier kennismaken met sportklimmen door middel van autobelays. Dit is een automatisch remsysteem waardoor je geen zekeraar meer nodig hebt. Tijdens een korte uitleg leer je alles wat nodig is om veilig te kunnen klimmen. De instructeur is in de buurt om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt terwijl je samen (of alleen) aan de slag gaat. Er wordt geklommen op onze bovenverdieping met meer dan 50 routes in verschillende moeilijkheidsgraden.

  Triavium

  Triavium is een ijsbaan en evenementencomplex in het stadsdeel Dukenburg in Nijmegen. Het heeft een schaatsbaan, een ijshockeybaan en een funbaan voor kinderen.

  Spartelvijver

  Natuurzwembad met terras en bar

  Reusel Radiomuseum

  Radio amateur museum

  D'n Ouwe Brandtoren

  Natuurpoort de Brandtoren

  Farmsurvival

  Een hilarisch survival waarbij spellen allemaal een link hebben met het gezellige boerenleven.

  Boerengolf

  Op de Manuelhoeve bent u in de gelegenheid boerengolf te spelen. De tien holes liggen verspreid over tien hectare weiland. De combinatie van met elkaar bezig zijn, de landelijke knusheid, de natuur, de weidevogels, tussen de schapen en lammeren door lopen en een beetje competitie met het spel, maken een potje boerengolf spelen tot een heel leuke ervaring.

  Huifkar voor 35 personen

  Bij Zorgboerderij Andre Hoeve kunt u een huifkar reserveren in combinatie met trekker en chauffeur. De chauffeur rijdt u langs de mooiste plekjes van het West-Friese landschap.

  Wijngaard rondleiding

  Tijdens deze rondleidingen vertellen zij u alles over het proces wijn maken. Kom meer te weten over de historie en de verschillende druivensoorten en hun eigenschappen. U neemt een kijkje in de wijnmakerij en gaat deze uiteraard proeven.

  Broekerveiling

  De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

  Stoomtrein

  Een groepsuitje naar de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is altijd een goed idee. Met drie arrangementen is er altijd een arrangement dat bij jullie past. Bestaat uw groep uit 12 personen of meer? Dan heeft uw recht op groepskorting. Dit maakt uw dagje uit met familie, vrienden, collega's of school nóg leuker!

  Rundveemuseum Aat Grootes

  Zien, doen en beleven: dat kan in het Rundveemuseum in Aartswoud. In dit ‘levende museum’ lopen tien oorspronkelijke koeienrassen met kalveren in een prachtig, puur West-Fries decor. Een bezoek is leuk voor jong en oud.

  Molens in Schermerhorn

  De Museummolen in Schermerhorn is één van de elf overgebleven poldermolens in de Schermer die 400 jaar geleden de polder droogmaalden. De Museummolen is vanaf 1 april tot 1 november elke dag open voor publiek. Vragen over hoe de molen werkt? De molenaar legt het graag aan je uit.

  Museumboerderij West-Frisia

  In het prachtige West-Friese landschap ligt, even buiten Hoogwoud, museumboerderij West-Frisia. Je waant je hier in een bewoonde stolpboerderij anno 1900, waar een geschiedenis herleeft zodra je er binnenstapt. Op het erf vind je een oude hoogstamboogaard en een romantisch Maria-kapelletje.

  Schaapskooi Stroothuizen

  Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de schaapskooi Stroothuizen. Het gebied lijkt zo weggelopen uit een sprookje. Schapen lopen er vrij rond en nostalgische lekkernijen maken van een bezoek een feest. Stroothuizen biedt rust en ruimte in deze stressvolle en drukke wereld. De Schaapskooi staat op een van de mooiste plekjes van Twente. De Schaapskooi Stroothuizen is zo gebouwd dat schaap, mens en natuur in perfecte harmonie kunnen samenkomen en genieten.

  Theehuis Dennenoord

  Op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt Theehuis Dennenoord. Het Theehuis is een origineel houten pandje uit 1921 waar nostalgie de moderne tijd ontmoet. Het Theehuis bevindt zich tussen de bossen en is een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht.

  Restaurant "Watermolen Bels"

  Culinair genieten op ons zomers terras of na een heerlijke herfst- of winterwandeling opwarmen voor de open haard.

  Bistro Ossenvoort

  In onze sfeervolle bistro in Ootmarsum maken we het u graag naar de zin. Met dagverse producten, heerlijke seizoensgerechten en streekproducten. Kies een mooi gerecht, de dagspecialiteit of laat u verrassen door onze chefs. Geniet van de gemoedelijke sfeer, de fijne wijnen en uw met aandacht bereide diner. Liever borrelen met een klein gerecht? Dan bent u welkom in onze bistrobar. DA’S BISTRONOMIE

  Restaurant De Pastorie

  Laat u verrassen door heerlijke gerechten die met passie in onze keuken worden bereid. Echter, verrassen wij u ook graag met onze surprise menu´s. Geniet en beleef restaurant de Pastorie

  Pannenkoekenboerderij

  In Gelselaar, een klein dorpje in de Achterhoek ligt pannenkoekenboerderij Erve Brooks voor iedereen die wil genieten van de schoonheid en gezelligheid op een vijf eeuwen oude Saksische boerderij. Kom snel een keer spelen, lekker eten, een feestje vieren of juist één van de vele activiteiten doen bij Erve Brooks!

  Moerasvaartocht door nationaal park Weerribben Wieden

  DX adventurepark

  DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte, aan de oever van recreatieplas 't Gasselterveld. Leer jumpen op hoog niveau op de 6 spectaculaire schansen, tot 11 meter hoog. In 90 minuten leer jij van een instructeur de beginselen van het schansspringen. Zelfs voor daredevils is een adrenalinekick gegarandeerd! Let's play! Trotseer de obstakels van het aquapark en laat je lanceren van de blob. Uitgespetterd? Maak de vetste tricks op de trampolines met Bigairbag of drink een smoothie op het terras met waanzinnig uitzicht op het aquapark en de schansen. DX Adventurepark is de plek voor iedereen die fun, sport en spanning wil combineren!

  Luchtvaartmuseum Aviodrome

  Luchtvaartmuseum Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. Sinds 2003 is Aviodrome gevestigd bij Lelystad op de daar gelegen luchthaven. Voor die tijd was het onder de naam Aviodome gehuisvest op Schiphol. Maak een rondje door het museum en bekijk de film in het 4D filmtheater. Neem een kijkje in een echt vliegtuig en kijk uit vanaf het uitkijkplatform. Voor de kinderen is er zelfs een piloten of stewardessenopleiding.

  Zeilschip Bounty

  Ga op luxe en comfortabele wijze op ontdekkingsreis! Ontdek het nieuwste stukje Nederland (Markerwadden) en vaar mee op een prachtig traditioneel zeilschip. Bounty behoort tot de top 5 mooiste schepen van Nederland, een tocht op Bounty is een ‘once in a life time experience’! Bounty is een Brigantijn, een zeilschip met 2 masten waarvan de voorste dwarsgetuigd is. Uniek in de Nederlandse wateren.

  Openlucht Museum de Locht

  Openluchtmuseum de Locht is een openluchtmuseum gevestigd in het dorp Melderslo in het noorden van de Nederlandse provincie Limburg. Het museum geeft een beeld van het plattelandsleven in de regio van 1850-1950.

  VR Boxx

  Samen met je team stap je binnen in een surrealistische wereld waarin dromen werkelijkheid worden. Altijd al willen vechten met een draak of reizen door de tijd? Bij VR Boxx is het mogelijk! Onze VR escaperooms geven een nieuwe dimensie aan escaperooms, waardoor je je in een compleet andere wereld waant. Wij verrassen jullie met een unieke ervaring waar iedereen nog lang over napraat. De combinatie van de beste techniek met hoogwaardige software zorgt voor een unieke ervaring waarbij werelden zich letterlijk voor je openen. Bij ons is het mogelijk om door te tijd te reizen, met draken te vechten, een ruimtewandeling te maken of de magische onderwaterwereld te ontdekken.

  Bieschbos MuseumEiland

  Het Biesbosch MuseumEiland is een natuurmuseum in het buitengebied van Werkendam in de gemeente Altena, provincie Noord-Brabant. Het werd geopend in 1994 en ligt midden in het Nationaal Park De Biesbosch aan de Hilweg.

  Bootje varen Breda

  365 dagen per jaar onvergetelijke groepsuitjes in Breda. Kom deze lente en zomer langs voor één van onze bijzondere tochten over het water of leuke groepsactiviteiten. Ideaal voor uw bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiedag of teamuitje.

  De Ontdekfabriek

  In en om deze oude fabriek kun je volop avonturen beleven: spelen, ontdekken en je eigen uitvindingen bouwen. Een superleuke plek voor gezinsuitjes, schoolexcursies, kinderfeestjes en bedrijfsevenementen.

  De Uitvindfabriek

  In deze oude snoepfabriek in Breda beleef je fantastische avonturen. Binnen én buiten! Je geniet van een gave speelfilm en je kunt je eigen uitvindingen bouwen.

  Dierenrijk

  Dierenrijk is een dierentuin in Mierlo dicht bij Eindhoven, gelegen in Gulbergen. In het park zijn dieren van dichtbij te zien. Er verblijven bijna honderd verschillende diersoorten.

  Het Noordbrabants Museum

  Het Noordbrabants Museum toont de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Daarnaast worden er tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht gepresenteerd en wordt er met regelmaat aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters besteed.

  Kasteel Helmond

  Kasteel Helmond staat al bijna 700 jaar in het centrum van Helmond. Dit stadskasteel vertelt zijn eigen, bijzondere verhaal over de adelijke families Van Berlaer, Van Cortenbach, Van Arberg en Wesselman van Helmond. Een eeuwenoud verhaal over macht, liefde, oorlog en … bedrog.

  Motion Experience

  Laat je verwonderen. Motion is een indrukwekkend belevingsspektakel voor jong en oud. Stap in een totaal nieuwe fantasiewereld vol verbeelding van lichtkunst.

  Stedelijk museum Breda

  Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

  Van Gogh Kerk Etten-Leur

  De Van Gogh Kerk Etten-Leur is een officieel Van Gogh Monument. De kerk belicht de beginperiode van Vincent van Goghs artistieke carrière. De familie Van Gogh woonde zeven jaar in Etten. Vincent liet zich hier voor de allereerste keer registreren als kunstschilder. Hier had hij ook zijn eerste atelier. Van Gogh maakte in Etten enkele honderden schetsen en tekeningen. Studies waaruit heel veel beroemde schilderijen voort kwamen.

  Vincentre Nuenen

  Vincentre is een Nederlands museum in de Noord-Brabantse plaats Nuenen met documentatie over het verblijf van de kunstschilder Vincent van Gogh. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Nuenen uit 1874.

  Bakkerij Royal

  Maak bij Bakkerij Royal zelf de enige echte Bossche Bol of Brabants worstenbrood! Altijd zelf een carrière als bakker geambieerd? Bakkerij Royal leert je graag de fijne kneepjes van het vak. We verzorgen workshops in het maken van Bossche bollen, Brabants worstenbrood en chocoladeletters in de maand november.

  Amsterdam Icebar

  Ben jij klaar om op ontdekkingsreis naar de Noordoostpassage in de Noordpoolcirkel te gaan? Bezoek de coolste bar van Amsterdam waar alles, van de muren tot je glas, gemaakt is van ijs!

  Body Worlds

  De Amsterdamse locatie van Body Worlds is een permanente tentoonstelling. Door de jaren heen veranderde de inhoud van de tentoonstelling een paar keer. Thema's variërend van gezondheid, sport, voeding en de anatomie van dieren maakten allemaal deel uit van de tentoonstelling in het verleden.

  Canal Cruise Lovers

  Bij Lovers Canal Cruises draait het om variatie en om tours op maat. Zo variëren niet alleen de opstapplaatsen, maar ook de vertrektijden. De eerste rondvaart vertrekt om negen uur in de ochtend en de laatste rondvaartboot komt pas om tien uur ‘s avonds tot stilstand. Bovendien helpt Lovers Canal Cruises je graag om jouw dagje uit zo bijzonder mogelijk te maken. Zo is er de mogelijkheid om te dineren aan boord.

  Scheepvaartmuseum

  De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst.

  Moco Museum Amsterdam

  Moco museum is een boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst die tentoongesteld wordt aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

  Ripley's Believe it or not!

  Verwonder je over honderden bijzondere en aparte voorwerpen en speel met ongelofelijke interactieve spelletjes bij Ripley’s Believe It or Not! 5 verdiepingen vol met verbazingwekkende en bijzondere figuren. Dit zal de hele familie interessant vinden en triggeren.

  Volendam Marken Express

  Bij een bezoek aan Volendam kan de overtocht naar Marken natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook een belevenis op zich. Het uitzicht vanaf het water op het folklore Volendam is met geen woorden te omschrijven. Volendam Marken Express brengt je vanuit de haven van Volendam naar het authentieke Marken, waar je het Klompenmuseum, het Markerhuisje en het Marker Museum kunt bezoeken.

  Frisia Rondvaarten

  Beleef de Oosterschelde met één van de zeehondensafari's van Frisia rondvaarten. Op één van de grote zandbanken is een grote groep zeehonden neergestreken waar je met deze rondvaart heel dichtbij kan komen. Je krijgt alle tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een unieke kans!

  Zeeuwse Speurtochten

  Of u op zoek bent naar een gezellig uitje met uw gezin , of een compleet verjaardagspartijtje, bij Zeeuwse Speurtochten zult u zeker slagen. De speurtochten die wij aanbieden worden op eigen gelegenheid gelopen, dus u kunt zelf het tempo bepalen. De speurtochten zijn vooral leuk voor de allerkleinsten.

  Mini-World Rotterdam

  Miniworld Rotterdam biedt een verrassend dagje uit. Hier is voor iedereen wel wat te beleven. Kom langs en ontdek ruim 650 m2 van deze prachtige en adembenemende miniatuurwereld. Sfeervolle en uitgestrekte polderland- schappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van Rotterdam in miniatuur.

  Royal Delft Experience

  Royal Delft Museum is het thuis van Delfts Blauw en ander Delfts aardewerk. Delfts Blauw wordt hier namelijk al sinds 1653 met de hand gemaakt. Tijdens een bezoek zie je hoe het aardewerk tot op de dag van vandaag met de hand wordt gemaakt. Ontmoet de meester-schilders en ontdekt de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk in het museum.

  PlopsAqua Landen-Hannuit

  Plopsaqua Landen-Hannuit is een waterpark gelegen in Hannuit, België. Het waterpark behoort tot de Plopsa-groep. Hier staat ontspanning, recreatie en sport centraal. Dankzij de adembenemede scenografische verlichting wordt je ondergedompeld in een feeëriek landschap waar Maya De Bij en Bumba je meenemen op een avontuurlijke tocht door door hun magische bloemen- en circuswereld.

  Plopsa Coo

  Plopsa Coo is een attractiepark gelegen aan de watervallen van Coo. Het pretpark biedt jong en oud een heerlijke combinatie van natuur en avontuur. Het hele park staat in in het teken van bekende Studio 100 figuren.

  Het groene geschenk

  Met de hele groep mozaiek kaarsen maken

  Escape Unlimited

  De leukste escape room van Brabant Ook voor kinderfeestjes!

  Restaurant the Saint

  The Saint Food & Wine is een gastvrije plek voor levensgenieters. Waar we herinneringen maken, met en voor jou.

   

  Recensies

  1. 9,7

   Geweldige aparte groeps accommodatie met een zeer gastvrije gastheer voor wie niets te gek is.

   Oktober 2023 - Vriendengroep - Rona v.