GROEPEN.NL

Dé 4 stedentriplocaties voor een weekend weg in België

Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een stedentrip en een geslaagd weekendje weg? Wat dacht je van een stad in België. Denkend aan onze zuiderburen dwalen de gedachten al snel af naar verse frieten, verrukkelijke chocolade en ambachtelijk gebrouwen bier. Amai, 3 prima ingrediënten voor een onvergetelijk weekend weg. Ontdek in dit blog al het moois dat België te bieden heeft als we 4 stedentriplocaties in België op een rijtje zetten. 

Kies voor een weekend weg in Brugge

“Aan de top komen is moeilijk. Aan de top blijven nog moeilijker”, vormt een citaat waar Brugge duidelijk geen boodschap aan heeft. De stad vormt onder Nederlanders al jaren een zeer populaire locatie voor een weekend weg in België. En niet zonder reden. 

Het oude centrum en de vele smalle straatjes voeren je gemakkelijk mee terug in de tijd. Lopend door de historische binnenstad van Brugge waan je jezelf in een openluchtmuseum wat het ondernemen van een specifieke activiteit haast overbodig maakt. 

Er valt in de stad meer dan genoeg plezants te beleven. Bezoek de bierbrouwerij, achterhaal het geheim van de smid, duik in de wondere wereld van de Belgische chocolade bij Choco Story of ontdek Brugge in een boottocht op de lokale wateren. 

Shop erop los in het mooie Antwerpen

In Antwerpen valt enorm veel te beleven. Zo halen dierenliefhebbers hun hart op in de Antwerpen Zoo, kijken kunstliefhebbers hun ogen uit in de verschillende musea of op het Centraal Station. 

Klinkt het motto shop till you drop je daarbij als muziek in de oren? Dan vormen een weekendje weg en Antwerpen de ideale combinatie. Leef je uit op de beroemde Meir tussen vele grote winkelketens of wijk voor de exclusievere merken uit naar de wijk Quartier Latin. Wat uurtjes en 4 volle tassen verder is de gezelligheid van de binnenstad zo gevonden. 

In 1 van de vele cafés en restaurantjes is het gemakkelijk genieten van elkaar en de voortreffelijke Belgische keuken. Kan je niet wachten? Boek dan direct een lokale groepsaccommodatie te België voor een geslaagd vriendinnenweekend. 

Gent 

Alleen al haar fotogenieke voorkomen maakt dat Gent een plekje in deze top 5 afdwingt. De Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. De vele historische bezienswaardigheden staan in deze stad nauw op elkaar en vallen gezamenlijk op 1 enkele foto vast te leggen. Het beklimmen van de 2e in dit rijtje zorgt voor een fraai uitzicht over de gehele stad. 

Vraag je aan een lokale bewoner wat je tijdens je weekendje weg absoluut niet mag vergeten, is de kans groot dat ze je aanraden om het Lams God te bewonderen. Dit adembenemende schilderij dateert uit 1432 en hangt in de benoemde Sint-Braafskathedraal. 

Gaan er fans van het uitgaansleven bij onze zuiderburen mee en staat de stedentrip naar dit deel van België in Juli gepland? Dan vinden de jaarlijkse Gentse feesten plaats en is de kans groot dat je met je neus in de boter valt. 

Neem je aan het eind van je weekendje weg vanuit België graag iets leuks mee voor de thuisblijvers? Met de lokale lekkernij Cuberdon scoor je gegarandeerd punten. Deze kegelvormige snoepjes staan dankzij de vorm ook wel bekend als neuzekes en zijn naast een harde buitenkant voorzien van een gelatine vulling. 

Namen 

Als laatste in het rijtje leukste steden voor een weekendje weg in België, tijd voor een verrassing tussen de ‘usual suspects.’ Wie naast de hectiek van de stad graag de rust van de natuur opzoekt zit goed in Namen. De stad is niet alleen de hoofdstad van Wallonië, het is gelegen vlakbij de Ardennen. Hiermee wissel je een bezoek aan het oude stadscentrum gemakkelijk af met een avontuurlijke fiets- of wandeltocht in het fraaie Belgische natuurgeweld. 

Het mooiste uitzicht van de hele stad tref je in de citadel van Namen. Deze vesting, daterend uit de middeleeuwen torent ver boven de rest van de stad uit. En, ben je eenmaal klaar met de fraaie natuur en de historische geschiedenis, dan kun je op zoek gaan naar een stukje cultuur. 

Voor cultuur kun je terecht in het prachtig gerestaureerde theater Royal de Namur, waar dagelijks meerdere voorstellingen en shows worden opgevoerd. Wie aan het eind van een lange dag vol avontuur toe is aan een heerlijk diner, kan in 1 van de vele restaurants op zoek naar de afsluiting van een heerlijke dag. De lokale specialiteiten: Aardbeien, bier en slakken. Eet smakelijk! 

Boek direct je vakantiehuis in België 

Loopt het water je vanaf de intro al in de mond en stond je ideale locatie voor de volgende stedentrip ertussen? Maak je plannen concreet en boek een vakantiehuis in België voor de hele vriendengroep, familie of je hele team. 

Plezant weekend gegarandeerd!