De leukste citytrips in Nederland

Ben je van plan om er even een paar daagjes uit te gaan, zonder veel geld uit te geven of ver te reizen? Ga dan voor een citytrip in Nederland! Ons land heeft veel mooie plekken te bieden; van grote en bekende steden tot onbekende pareltjes. Ga die citytrip maar snel plannen, want wij zetten de leukste steden voor je op een rij!uiteraard over veel leuke barretjes en restaurantjes, waar je lekker kunt eten en de meest unieke biertjes kunt proeven.

Utrecht

Als je van plan bent om naar Utrecht te gaan, is één dag eigenlijk te kort om alles te zien. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Utrecht, waardoor je je tijdens een Citytrip niet hoeft te vervelen. In deze stad kun je door de straatjes van het oude stadcentrum wandelen, maar ook langs leuke winkels en de grachten. Daar kun je na een lange dag shoppen neerploffen bij een van de vele terrasjes of restaurantjes. Als je in Utrecht bent, is het ook zeker de moeite waard om eens langs de Dom te gaan. Met zijn 112 meter hoog zul je de Domtoren zeker niet missen. De Domtoren kun je zelfs onder begeleiding beklimmen. Verder vind je in Utrecht ook het Centraal Museum, waar je een heleboel oude én nieuwe kunstwerken vindt. Deze kunststukken gaan zelfs terug tot de 18e eeuw. Verder heb je in Utrecht ook mooie Botanische tuinen, het Spoorwegmuseum en allerlei forten aan de Hollandse Waterlinie. Kortom, genoeg te beleven!

Maastricht

 

Als we het hebben over een citytrip, denk je vaak niet meteen aan Maastricht. En dat is eigenlijk best zonde! Deze stad heeft namelijk gezellige buitenlandse sferen, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in een Nederland op vakantie bent. Het is een gezellige stad vol historie, cultuur en kunst. Het voordeel van een ctytripnaar Maastricht is dat de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen en je het centrum dus wandelend kunt bekijken. Loop bijvoorbeeld langs de markt en de winkeltjes en geniet van de diverse barretjes en de Bourgondische keuken! Daarnaast vind je in de binnenstad ook het openluchtmuseum. Hier kun je het Vrijthof, de Sint-Servaasbasiliek en het stadshuis bewonderen. Als je een cultuurliefhebber bent, raden we je aan om naar het Bonnefantenmuseum te gaan. Dit is een populair museum voor beeldende kunst.

Rotterdam 


Aan de Maas ligt de grote havenstad Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel gebouwen en huizen verwoest. Deze zijn daarna allemaal weer opgebouwd, waardoor Rotterdam nu bekend staat om de hoge wolkenkrabbers en de mooie skyline. Een citytrip naar Rotterdam is dan ook zeker een aanrader! Hier vind je de meest iconische architectuur en zul je je niet snel vervelen met alle horeca en vrijetijdsgelegenheden. Uiteraard mag je ook de Markthal niet missen als je in Rotterdam bent. Dit is een overdekte markt, waar je allerlei kraampjes vindt met diverse specialiteiten. Ben je van plan om te shoppen? Dan kun je vast je geluk niet op met de vele winkels bij de Koopgoot en de Lijnbaan. Ook zijn er veel musea die je kunt bezoeken tijdens je citytrip. Denk maar aan het Maritiem Museum, maar ook de Kunsthal. Naast de vele kroegjes en clubs, vind je ook hippe koffietentjes, lunchtentjes en restaurants in Rotterdam.

Arnhem

Ben je een shopfanaat? Dan is Arnhem zéker de stad voor jou. Deze modestad is niet alleen een paradijs voor shoppers, het is ook nog eens een historische stad waar je veel cultuur beleeft. In de Middeleeuwen was Arnhem namelijk een handelsplaats. Dit zie je nog op diverse plekken terug in het centrum. Zo kom je nog steeds molenaars, smeden en papierscheppers tegen. Voor de natuurliefhebbers ligt op 8 kilometer afstand het Nationale Park de Hoge Veluwe. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen en zelfs wilde dieren spotten, waaronder herten, zwijnen, moeflons en verschillende vogels. Wil je dichterbij het centrum blijven? Dan kun je even aan de drukte ontsnappen in park Sonsbeek. Verder beschikt Arnhem uiteraard over veel leuke barretjes en restaurantjes, waar je lekker kunt eten en de meest unieke biertjes kunt proeven.

Amsterdam

Als we het hebben over populaire steden voor een citytrip, dan mag Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Deze stad telt maar liefst 75 musea en een overvloed aan restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Kortom, je hoeft je in deze stad absoluut niet te vervelen. De meest bekende musea zijn het Nemo, Eye, van Gogh en het Rijksmuseum. Wil je de stad bewonderen vanaf het water? Huur dan een bootje en vaar door de historische grachten. Hier zie je mooie grachtenpandjes en bruggetjes. Verder heeft iedere wijk in Amsterdam zo zijn eigen karakter. De Pijp staat bekend om de vele hoogstaande restaurantjes en kroegjes. Vlakbij de Nieuwmarkt vind je de gezelligste pleinen van Amsterdam met diverse marktjes. Wil je even lekker meezingen met volksmuziek? Dan ben je bij de bruine kroegjes in de Jordaan aan het juiste adres!

Zwolle

Zwolle is een stad met een levendig karakter. De oude binnenstad is een perfecte plek voor studenten, foodies en cultuurliefhebbers. Dit maakt Zwolle een perfecte stad voor een citytrip! Verken de stad en maak een stadswandeling van 4,6 kilometer door het centrum. Hier kom je langs verschillende hot-spots van Zwolle. Denk maar aan de boekhandel Waanders, de Broerenkerk en de mooie smalle steegjes tussen de huizen. Hier kom je ook vestingbolwerken tegen die vroeger in de oorlog zijn gebouwd om te stad te beschermen. Als je het kanaal volgt, kom je gelijk langs museum de Fundatie én de oude stadsmuur. Dit maakt je wandeling helemaal compleet. Aangezien Zwolle aan het water ligt, kun je tijdens je citytrip natuurlijk ook een boot huren of suppen. Of huur een waterfiets op een mooie zomerse dag.

Assen

Als je op zoek bent naar een sfeervolle en knusse stad, dan is Assen de ideale bestemming. In het centrum vind je veel winkels, restaurantjes, musea én prachtige natuur voor een wandeling of fietstocht. Wil je meer te weten komen over de stad en de historie? Boek dan een wandeling met een gids die je meeneemt naar diverse historische plekken in de stad. Daarnaast staat de stad bekend om het Drents museum. Hier bezoek je verschillende tentoonstellingen op het gebied van kunst, archeologie en realisme. Of ben je meer geïnteresseerd in racen? Plan dan een bezoekje aan het TT Circuit in Assen. Hier zijn regelmatig motor- en autoraces. Voor de natuurliefhebbers ligt vlak naast het centrum het Asserbos. Hier vind je een kinderboerderij en het hertenkamp. Met maar liefst 114 hectare kun je hier dan wel een aantal uurtjes vertoeven.

De perfecte citytrip met Groepen.nl

Bij Groepen.nl weten we dat een perfecte accommodatie jouw citytrip compleet maakt en daarom bieden wij diverse mooie accommodaties aan door heel Nederland! Heb je al een idee naar welke stad je toe gaat? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod en vind de accommodatie die het meest geschikt is voor jouw citytrip. Of je nu gaat met je familie of een grote groep vrienden, er zit voor ieder soort gezelschap wel een geschikte accommodatie bij. Ons aanbod varieert van luxe vakantiehuizen tot bungalows. Zo kun je heerlijk even ontspannen en tot rust komen na een drukke dag. Je kunt de accommodatie direct via onze website boeken. Klik op “beschikbaarheid en prijs” en selecteer de gewenste reisperiode. Binnenkort kun je dan gaan genieten van een heerlijk weekendje weg in eigen land!

To top