GROEPEN.NL

Zekerheid en Garantie ✔️

Standaard extra zekerheid bij elke boeking: een veilig gevoel!

Meer informatie

 
 

Wandelen in Zuid Limburg? Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes 

Of je nu een weekendje weg gaat, wilt genieten van een vakantiehuis in Limburg of toevallig in de buurt bent. In Zuid-Limburg vind je talloze mooie wandelroutes die je zeker eens moet bewandelen.  Want wat is het hier heerlijk wandelen langs de kronkelende riviertjes. Het heuvelachtige landschap en de vakwerkhuizen laten je denken dat je je in het buitenland want. Wij hebben de 5 mooiste wandelroutes in Zuid Limburg voor je uitgezocht en leer je al deze pareltjes kennen. 

 

Wandelroute 1: Geniet van het mooiste van Zuid-Limburg 

Deze fraaie en afwisselende wandelroute van 17 km, genaamd fraai he, combineert het mooiste van Limburg: de heuvels met de vergezichten, de bossen, velden en prachtige kronkelende beken. De wandelroute start in Mechelen. Je wandelt vervolgens door de landelijke buurtschappen Rott en Bissen en het gehucht Partij. Onderweg kom je ook nog eens geweldige doorkijkjes tegen. Al deze elementen zorgen voor een gevarieerde wandeling. Eentje om echt van te genieten. Tip: loop deze wandelroute andersom. Daardoor krijg je het langste stuk van de route voor de pauze.  

Wandelroute 2: Van fort naar fort 

Ben je een stevige wandelaar? Dan is deze route van 21 kilometer lang iets voor jou! Je start de wandeling vanaf de Sint Pietersberg in Maastricht. Deze berg is één van de warmste plekjes van Nederland, waardoor je er planten en insecten vindt die normaal alleen zuidelijker worden aangetroffen. Kortom: een hele afwisselende route, voert langs talloze uitzichten, door bossen, dorpjes en hoogvlaktes. Durf jij de uitdaging aan?

Wandelroute 3: Kastelen in het Geuldal

Valkenburg is the place to be als je van kastelen, prachtige natuur en historische stadsgezichten houdt. Deze kortere wandelroute van 7.3 kilometer voert je door het prachtige gebied in het Geuldal en daarbij  kom je langs de mooiste plekken van deze regio. Neem een kijkje in de geschiedenis bij de Grendelpoort, de Kasteelruïne of de fluweelengrot. Maar er is meer. Tijdens de route kom je ook prachtige natuurverschijnselen tegen, zoals het geologisch monument Groeve Kasteel Oost. Onderweg kom je ook leuke kroegjes en terrasjes tegen om je voeten even uit te laten rusten en te genieten van een bakje koffie. 

Wandelroute 4: 101 heuveltjes

Word je niet vies van een beetje klimmen? Kies dan eens voor deze wandelroute (11 kilometer). Wanneer je door de Heldense bossen wandelt, kom je namelijk de nodige klimmetjes tegen. Maar tegelijkertijd geniet je hier volop van de stilte. Ideaal als je je een dagje wilt onthaasten. Deze wandelroute loopt dwars door de bossen, waar je zelfs nog restanten vindt van de oude landweer: een opgeworpen aarden wal die beplant werd met doornige struiken om rondtrekkende roversbendes tegen te houden.

Wandelroute 5: Slenaaks verzetje

Limburg op z’n mooist! Deze wandelroute in Limburg van 14 kilometer loopt door bos en over veldwegen. Je start de wandelroute vanuit Slenaken. De route bestaat uit heerlijke afwisseling van bossen en akkers met mooie paadjes. Wanneer je langs de bosrand loopt, kun je volop genieten van het mooie glooiende Zuid-Limburgse heuvellandschap en het prachtige uitzicht. Meer dan de moeite waard dus! 

Nog meer wandelen in Zuid Limburg? 4 websites voor meer wandelroutes

Krijg je er maar niet genoeg van en wil je Zuid Limburg te voet verder verkennen? Dit zijn 4 handige website vol met wandelroutes in Zuid Limburg. 

Wandelgids Zuid-Limburg

Wandel.nl

Mooisteroutes.nl 

Visit Zuid-Limburg

Prachtige wandelingen maken en genieten van het mooie Zuid-Limburg

Niets is zo ontspannen als nagenieten van je wandeling in een knus vakantiehuis midden in de natuur. Combineer je wandelplannen met een gezellig weekendje weg, nodig je vrienden uit of ga lekker met je familie op stap. 

Wat je ook doet, Zuid Limburg is de ideale plek om prachtige wandelingen te maken, tot rust te komen in de natuur en te genieten van elkaars gezelschap.   

Kies je voor dat weekendje weg? Vergeet je paklijst voor je ‘vakantie’ niet!